11.04.2018 10:18

Carnikavas novada pašvaldība aicina vienoties par jauna velotūrisma projekta īstenošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas novada pašvaldība aicina vienoties par jauna velotūrisma projekta īstenošanu arhīvs

Ar mērķi sekmēt velotūrisma attīstību Latvijā un Pierīgā Carnikavas novada pašvaldība 16. aprīlī aicina visas 17 Latvijas piekrastes pašvaldības vienoties par kopēja projekta "EiroVelo 13 – Dzelzs priekškara maršruta attīstība Latvijā no Rucavas līdz Ainažiem" īstenošanu, to apliecinot ar kopēju sadarbības dokumentu.

Carnikavas novada pašvaldība rosina Latvijas piekrastes pašvaldības sadarboties vienotam mērķim, iegūstot "EiroVelo13" nacionālas nozīmes objekta statusu, un īstenot projektu ar ES atbalstu.

Novada domes pārstāve Agnese Ģērmane informēja, ka konferencē ar diskusiju par kopēju projektu īstenošanu piedalīsies piekrastes pašvaldību vadītāji, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Vidzemes Tūrisma asociācijas, Kurzemes plānošanas reģiona, Rīgas plānošanas reģiona, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta pārstāvji u.c. Sanāksmē un diskusijā piedalīsies arī maršruta idejas autors, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Mihaels Krāmers.

"EiroVelo 13 – Dzelzs priekškara maršruts" iezīmē simbolisku robežu starp Eiropas Austrumiem un Rietumiem. Kopumā šis maršruts šķērso 20 Eiropas valstis vairāk nekā 10 400 km garumā. Maršruts Latvijā vijas 562 km garumā, kur mijas dažāda seguma un intensitātes ceļi, piedāvājot unikālu iespēju labos laikapstākļos aptuveni 80 km garumā braukt pa pašu jūras piekrasti.

2014. gada 18. novembrī Carnikavā tika atklāts Latvijā garākais gājēju un velosipēdistu tilts pār Gauju, kas ir ļoti būtisks "EiroVelo13" maršruta posms.