24.08.2012 17:27

Mērs par apdzīvotību: Sēja nav Mārupe, Ādaži vai Babīte

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielos svētkos Sējas ļaudis pulcējas vietējā estrādē. Lielos svētkos Sējas ļaudis pulcējas vietējā estrādē. Krišjānis Grantiņš

Tā kā galvaspilsēta no Sējas novada ir salīdzinoši tālu, tajā nekad nedzīvos tik daudz cilvēku kā Rīgai tuvākajās pašvaldībās, pārliecināts Sējas mērs.

Pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas un vēlāk liela daļa cilvēku, kuri bija iesprostoti lielpilsētu "krātiņā", izvēlējās iziet ārpus tā: nosacīti, uz laukiem, tāpēc arvien vairāku cilvēku pārcēlās uz Pierīgu, uzskata Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš ("Reģionu alianse").


"Sējā masveida celtniecība nekad nav notikusi, jo cilvēki lielākoties iepērk lielākus zemes gabalus un taisa īstu lauku sētu, lai nav kaimiņa māja uzreiz pie loga," tā G. Liepiņš.

Pēdējā desmitgadē šādu māju novadā parādījušās diezgan daudz. To īpašnieki lielākoties esot gados jauni cilvēki – ģimenes ar bērniem. "Tas rada pašvaldībai jaunu pienākumu, jo novada iedzīvotājiem ir jāved bērni uz izglītības iestādēm. Un to pašvaldība arī dara," video intervijā apgalvo Sējas mērs: