30.11.2017 20:23

Salaspilī viesojas Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī viesojas Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone Salaspils novada pašvaldība

Labestības dienu ieskaņā Salaspili vakar apmeklēja Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone. Ielūgumu apciemot mūsu novadu tieši šajā laikā Iveta Vējone saņēma jau 1. septembrī, kad viņa un Valsts prezidents pagodināja ar savu klātbūtni Zinību dienas pasākumus Salaspilī.

Tā kā viena no prezidenta kundzes atbalstītajām prioritātēm ir sociālā joma, tostarp atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām, tad šīs vizītes mērķis bija Salaspils Dienas centra personām ar īpašām vajadzībām un Sociālā centra apmeklējums.

Salaspilī Labestības dienu simbols ir eņģelis kā atgādinājums par labajiem darbiem un labajām domām, aicinājums novērtēt šīs ikdienā bieži nepamanītās lietas. 


"Mēs eņģelīšus veidosim, no visas sirds novēlot katram cilvēkam savu sargeņģeli. Tāpēc arī tos šogad saucam par "sirdseņģeļiem". Tos darinot, aicināsim novērtēt un pateikt paldies par saņemto palīdzību un aizsardzību, jo tieši mazais vārdiņš "paldies" ir tas, kas reizēm piemirstas, bet tik ļoti iepriecina un spēcina," skaidro domes priekšsēdētāja vietniece Malda Caune.

Salaspils Dienas centra klienti un darbinieki, sagaidot Starptautisko invalīdu dienu un Adventa laiku, jau ir uzsākuši darināt eņģeļus gan savam, gan līdzcilvēku priekam.

Dienas centrā Iveta Vējone paviesojās vispirms un, sveicot visus Labestības dienās, teica: "Pasaulē daudzas lietas mainās, bet nemainīga vienmēr paliek cilvēka vēlme būt vajadzīgam, pieņemtam un mīlētam. Mēs katrs to zinām, katrs to gribam izjust. Ne jau tikai Starptautiskajā invalīdu dienā ir jābūt saprotošiem un atvērtiem. Tas ir jādara katru dienu, un mums visiem kopā jādomā, kā varētu veidot iekļaujošāku sabiedrību.

Pirmais solis – tā ir iepazīšanās. Mēs nestāvam malā, ejam klāt, iepazīstamies, jo tikai tā mēs redzam, kas otram cilvēkam ir vajadzīgs, mēs pamanām otra cilvēka īpašās spējas un talantus, un tāpēc arī šīs Labestības dienas ir ļoti svarīgas. Mēs mācamies būt labāki, jo visu, ko mēs darām citiem, mēs darām paši sev. Mēs kopā ar jums būvējam tiltus no sirds uz sirdi."

Īpašu prieku visiem tikšanās dalībniekiem sagādāja darbošanās Sociālajā centrā mākslinieces Dainas Zilauces vadībā, kad prezidenta kundze kopā ar salaspiliešiem veidoja ļoti īpašos "sirdseņģeļus", mīksta māla figūriņā iespiežot tieši sev svarīgos rakstus un zīmes. Visi eņģelīši tiks noglazēti un apdedzināti, bet pēc tam, gadīgo Sociālā centra darbinieču rokām iesaiņoti, ar laba vēlējumiem aizceļos atpakaļ pie saviem radītājiem.

Arī Iveta Vējone saņems savu eņģelīti, kas atgādinās par sirsnīgo tikšanos Salaspilī.