10.08.2012 09:45

Kādam jāizskatās Ķekavas simbolam pīlādzim?

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kādam jāizskatās Ķekavas novada simbolam pīlādzim, tagad jālemj iedzīvotājiem. Kādam jāizskatās Ķekavas novada simbolam pīlādzim, tagad jālemj iedzīvotājiem. arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība aicina līdz 19. augustam iedzīvotājus dalīties ar savām idejām un vīzijām par to, kādam jāizskatās izvēlētajam Ķekavas novada simbolam pīlādzim.

 

Viedokli iespējams izteikt pašvaldības mājaslapā "Ķekava.lv", sadaļā "Idejas", informē Līva Benete, novada pašvaldības un konsultatīvā atbalsta daļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Viņa atgādina, ka pavasarī notikušajā aptaujā novadniekiem tika jautāts par pīlādzi kā iespējamo novada simbolu. Lielākajai daļai, proti, 66 procentiem no aptaujas dalībniekiem ideja bija pieņemama un atbalstāma.

"Tagad aicinām iedzīvotājus kā mūsu novada līdzīpašniekus noteikt, kā tieši veiciniet pīlādža kā Ķekavas novada simbola atpazīstamību," mudina L.Benete.

Priekšlikums novada identitāti saistīt ar pīlādzi kā spēcīgu, izturīgu, ar spilgtām ogām vienā ķekarā, vienojošu simbolu ieguva vislielāko atbalstu 2011.gadā notikušajā ideju radīšanas pasākumā "Nākotnes pilsētas spēle" (angl. - "Future City Game"), kura tika rīkota Britu padomes projekta "Radošās pilsētas" ietvaros, sadarbībā ar biedrību „Zināšanu un inovācijas sabiedrība" un Ķekavas novada pašvaldību.

Ideja aizgūta no Ķekavas iedzīvotāju dārzu veidošanas un kopšanas kultūras, tai nav nepieciešami apjomīgi līdzekļi, drīzāk vietējo iedzīvotāju kopīgas aktivitātes apkārtējās vides sakārtošanai. Tāpat pīlādzis kā identitātes simbols ir interesants, izmantojams gan vides, sociālajos, kultūras un ekonomikas aspektos.