09.08.2012 13:20

Raidījums: Ja nav skaidras naudas, biļeti Jūrmalā iegādāties gandrīz neiespējami

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vaivaru dzelzceļa stacijā no pērnā gada beigām biļeti var nopirkt ar karti. Vaivaru dzelzceļa stacijā no pērnā gada beigām biļeti var nopirkt ar karti. TV3 ekrānuzņēmums.

Par spīti tam, ka uz kūrortpilsētu Jūrmalu dodas daudz ārzemnieku, pērn tiem nebija iespēja par braucienu ar elektrovilcienu samaksāt ar maksājumu karti.

Iespējas izņemt naudu no bankomātiem arī bija tikai Dubultos. Šogad situācija ir nedaudz uzlabojusies.

TV3 raidījuma "Bez Tabu" veiktajā eksperimentā noskaidroja, ka Mellužos, Pumpuros, Vaivaros nav bankomāta, tuvākais ir tikai Dubultos, taču šajās vilciena pieturās nav iespējams iegādāties braukšanas biļeti ar karti.


"Pašvaldība nenodarbojas ar banku biznesu, tas ir banku pārziņā. Līdz ar to pašvaldība arī nevar noteikt to, kur tos likt," toreiz skaidroja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Reinholds Pelše.

Savukārt "Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska zināja teikt, ka bankomātu izvietojumu nosaka pieprasījums pēc tiem, jo tas saistīts ar izmaksām.

Augusta sākumā veiktais eksperimenta atkārtojums gan parāda, ka situācija ir nedaudz uzlabojusies. Teorētiski atpūtniekiem ir dota iespēja iegādāties vilciena braukšanas biļeti ar karti. Vaivaros to izdarīt var arī praktiski, taču Asaru stacijā ir tikai zīme, ka ar karti norēķināties var. Taču pie kases neviena, kam to pasniegt, nav. Tāda pat situācija ir arī Mellužu stacijā.

Savukārt Pumpuru un Dubultu dzelzceļa stacijās ir gan kasiere, gan iespēja maksāt ar karti. Pumpuru stacijas biļešu kasiete zina stāstīt, ka jau no pagājušā gada beigas biļeti var nopirkt arī tad, ja līdzi nav skaidras naudas. Kasiere arī zina teikt, ka šo iespēju izmantojot pietiekami daudz cilvēku, kuri esot priecīgi, ka var maksāt ar karti.

Bankomātu skaits gan, salīdzinot ar pērno gadu, nav mainījies. Tikt pie skaidras naudas joprojām var tikai Dubultos.

Kā norāda R. Pelše, pagājušajā gadā Jūrmalas dome neesot saņēmusi piedāvājumus no bankām izvietot papildus bankomātus. Pašlaik visā lielajā Jūrmalas teritorijā ir 21 bankomāts.

Visu raidījumu var noskatīties šeit.