13.08.2017 19:39

Ķekavas politikas veterāns Adats cer uz jaunajiem deputātiem

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas politikas veterāns Adats cer uz jaunajiem deputātiem arhīvs

Andis Adats ir deputāts, kurš Ķekavas novada pašvaldībā strādās jau astoto saukumu, bet piektdien notikušajās domes priekšsēdētāja vēlēšanās urnā iemeta tukšu biļetenu. Kā zināms, domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par jauno novada mēru ievēlēja Viktoriju Bairi (Jaunā konservatīvā partija).

"Es nepazīstu Bairi, un no sacītā, ka mēs pēc desmit gadiem dzīvosim labāk, vairāk skaidrības nerodas, jo kurš gan no mums nākotne tā negrib dzīvot. Savukārt ne uz vienu konkrētu jautājumu viņa tā arī neatbildēja un tāpat arī tā īsti nepieminēja nevienu no tiem mazajiem darbiem, ko tuvākajā laikā gribētu paveikt. Taču es nepazīstu arī [otro priekšsēdētāja amata kandidātu – red.] Gati Līci un negribēju balsot par kaut ko man nezināmu," bilda A. Adats.


Jautāts, vai turpmāk darba atmosfēra Ķekavas novada domē būs labāka nekā iepriekšējos sasaukumos, viņš sacīja, ka liek cerības uz tiem deputātiem, kuriem nav pieredzes darboties domē, un cer, ka viņi mācēs atrast kopīgu valodu novadam svarīgo jautājumu risināšana, un neveidosies situācijas "izkapts pret akmeni".

"Diemžēl, lai tā īsti saprastu, kā darbojas pašvaldība, ir nepieciešams gadu vai pusotra ilgs laiks. Patiesi darbaspējīgs deputāts kļūst tikai trešajā gadā, bet tad jāsāk domāt par nākamajām vēlēšanām," atzina Adata kungs.

Ķekavas novada politikas veterāns savā runā pēc domes priekšsēdētājas ievēlēšanas pieminēja, ka daudzi jaunie priekšsēdētāji ir sākuši ar labu apņemšanos paveikt lielus darbus, bet nekas nav iznācis. Viņš nav pārliecināts, vai tā nebūs arī šoreiz.

Piemēram, pašlaik viņš neredzot nevienu deputātu, kurš būtu gatavs atrisināt daudzkārt pieminēto Lapenieku ciema kanalizācijas parādu jautājumu. Arī Pļavniekkalna skolas celšanas plāni, solot ieklausīties visos viedokļos, visticamāk, nozīmē to, ka nekas nemainīsies, jo valdīs piesardzība spert radikālus soļus un "iebraukt jaunās auzās". Savukārt Baložu katlumājas jautājums patiesībā esot divu partiju cīņa par naudu, un pašvaldības vēlme celt alternatīvu katlumāju situāciju labāku nepadarīs.

Turklāt A. Adats ar piesardzību vērojot pozīcijas centienus deputātam A. Vītolam izkārtot priekšsēdētāja vietnieka amatu, saglabājot novada sporta pārvaldes priekšnieka vietu. Interesi piesaistot arī deputāta Jura Žilko vēlēšanās, iekļaujot novada tūrisma informācijas centru kultūras iestāžu sarakstā, atgriezties savā agrākajā darbības laukā.

"Te nu īstas rūpes par JKP pirms vēlēšanām deklarēto likumu ievērošanu nejūt," sacīja A. Adats.

"Rīgas Apriņķa Avīze" sazinājās arī ar aizejošo domes priekšsēdētāju Andi Damlicu, kurš par priekšsēdētāja kandidātu izvirzīja JKS līderi Neilu Kalniņu, bet nobalsoja par V. Baires kandidatūru.

"Vienkāršāk ir dzīvot ar labestību, un kuram gan ir vajadzīgs karš it sevišķi tad, ja viņš ir palicis mazākumā," sacīja A. Damlics, piebilstot, ka vislabākā iespēja radīt par sevi priekšstatu ir, darot darbus, un tagad viņa pēctecei tāda iespēja būs.

Iepriekš:

Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju kļuvusi Viktorija Baire