12.08.2017 15:27

FOTO: Silakrogā beidzot būs drošs autobusu galapunkts

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Silakrogā beidzot būs drošs autobusu galapunkts Einārs Binders

Pamazām noslēgumam tuvojas autobusa galapunkta izbūvēšana Ropažu novada Silakrogā. Ja viss ritēs, kā plānots, darbi beigsies jau augusta nogalē, "Rīgas Apriņķa Avīzei" sacīja darbu veicēja – Ķekavas uzņēmuma "Ribetons Ceļi" darbu vadītājs Edgars Liepiņš.

Jau vairākus gadus Ropažu novada Silakroga iedzīvotāji, īpaši biedrības "Cits Silakrogs" biedri cīnījušies par iespēju labiekārtot ciemata vidi. Soli pa solim ciema vide tiešām uzlabojusies, un ar novada domes finansējumu sākta autobusa galapunkta "Silakrogs" labiekārtošana. Kopumā tie izmaksās 100 000 eiro.

Šoreiz labiekārtošana nozīmē apgriešanās apļa būvi Silakroga centrā. Tādējādi ieguvēji būs gan satiksmes autobusu šoferi, gan Silakroga iedzīvotāji, kas turpmāk ceļu varēs šķērsot pa apgaismotu gājēju pāreju un uz pieturu nākt nevis pa brauktuvi, bet trotuāru.

Kā "Rīgas Apriņķa Avīzei" atzina autopārvadātāja "GalssBuss" šoferi, apgriezties autobusa galapunktā "Silakrogs" nav vienkāršs uzdevums – vispirms jāiebrauc sānceļā, un tad atpakaļgaitā jāatgriežas uz galvenā ceļa, turklāt kādu brīdi nav redzams, kas pa to tuvojas no labās vai kreisās puses. Pa to pašu ceļu, kuru izmanto satiksmes autobuss, brauc arī baļķu vedēji uz vietējo ražotni "Malkas pasaule". Taču ar pagriešanās apļa izbūvi drošības problēmas atkritīs.

Kā "Rīgas Apriņķa Avīzei" pastāstīja darbu veicēja SIA "Ribetons Ceļi" darbu vadītājs Edgars Liepiņš, uzņēmums Silakroga centrā pēc Ropažu novada pašvaldības pasūtījuma būvē apgriešanās apli ar divām pieturvietām – vienu izkāpšanai, otru iekāpšanai, trotuāriem un izgaismotu gājēju pāreju. Ikdienā šeit strādā seši cilvēki un viņu darbu regulāri pārbauda būvuzraugs. Kā uzsvēra E. Liepiņš, kad darbi būs galā, iedzīvotāji iegūs drošu un sakārtotu vidi.

Paši svarīgākie darbi – apgriešanās apļa brauktuves pamatne, notekūdeņu savākšanas sistēma jau ir iekārtota, un gājēju pārejas apgaismojuma stabi ir savā vietā, pašlaik tiek liktas ietvju apmales. Darbi tiks pabeigti jau augustā, skaidroja ceļubūves uzņēmuma darbinieks.

Vēsturiski Silakroga ceļu infrastruktūra mantota kopš padomju laikiem, kad te atradās Padomju armijas karaspēka daļa. Pašlaik Silakrogs ir viens no pieciem Ropažu novada ciemiem ar apmēram 1200 iedzīvotājiem, kurā ik pusstundu iegriežas pasažieru autobuss.