11.08.2017 15:19

Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju kļuvusi Viktorija Baire

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju kļuvusi Viktorija Baire Linda Ratuta un Ķekavas novada pašvaldība

Piektdien Ķekavas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēja Viktoriju Bairi (Jaunā konservatīvā partija). Par viņu nobalsoja 12 no 15 klātesošajiem deputātiem. Viens bija pret, divas vēlēšanu zīmes tika atzītas par nederīgām.

Ķekavas kultūras nama viesību zālē notikušajā svinīgajā sēdē domes priekšsēdētāja vēlēšanas bija vienīgais darba kārtības jautājums. Kā amata kandidāti tika izvirzīti arī Gatis Līcis ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), kā arī Valts Variks (Vidzemes partija), Aigars Vītols (Latvijas Zemnieku savienība), Voldemārs Pozņaks (Latvijas Zaļā partija) un Jaunās konservatīvās partijas saraksta līderis Neils Kalniņš, taču četri pēdējie savas kandidatūras atsauca. Par G. Līci vienīgo balsi nodeva "Saskaņas" pārstāve Anastasija Prokopenko.

Viktorija Baire ir ir dzimusi 1982. gadā. Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālā maģistra grādu jurisprudencē un līdz šim strādājusi par direktora vietnieci administratīvajos jautājumos Nacionālajā veselības dienestā, kā arī aktīvi darbojusies biedrībā "Par labāku Ķekavas novadu".

Uzrunā pēc ievēlēšanas viņa aicināja jaunā sasaukuma deputātus sākt ar mazo, vienkāršu darbu veikšanu un vienoties kopēja mērķa labā, pārvarot pretrunas un ambīcijas. V. Baire cer, ka pašreizējā domes sastāva darba beigās pēc četriem gadiem katrs Ķekavas novada iedzīvotājs varēs apjaust, ka viņa balss ir svarīga, bet pēc desmit gadiem Ķekavas novads būs brīnišķīga dzīvesvieta un spēcīgs attīstības centrs, kurā prot izmantot iedzīvotāju potenciālu.

"Novada vadīšana būs man jauna pieredze, taču ticu, ka, pateicoties iedzīvotāju atbalstam un sadarbībai, mums visiem kopā izdosies padarīt Ķekavu par vietu, ar kuru visi varēsim lepoties," teica Viktorija Baire.

"Viktorija Baire līdz šim brīdim ir veikusi Nacionālā veselības dienesta direktora vietnieces pienākumus, tādēļ uzskatu, ka pateicoties savai pieredzei darbā valsts institūcijās, kā arī juristes izglītībai, viņa spēs sniegt būtisku ieguldījumu Ķekavas novada attīstībā," pārliecināts ir saraksta pirmais numurs N. Kalniņš.

Viņš stāsta, ka JKP jau no paša sākuma ir startējusi kā vienota komanda ar dažāda veida profesionāļiem. Komandas ietvaros tika izvērtēts iespējami labākais kandidāts domes priekšsēdētāja amatam, vienlaicīgi ņemot vērā, ka mērķtiecīgs komandas darbs tiks turpināts, sadalot atbildības jomas atbilstoši katra JKP komandas biedra profesionālajām spējām.

Kā zināms, Ķekavas novada domes vēlēšanās pēc 22. jūlija atkārtotās balsošanas tika ievēlēti 17 deputāti no deviņām partijām. Lielāko deputātu skaitu domē – piecus deputātu mandātus – ieguva Jaunā konservatīvā partija, pa diviem mandātiem – Latvijas Zemnieku savienība, politiskā partija "Reģionu alianse", "Gods kalpot mūsu Latvijai", kā arī partija "Vienotība" / "Politiskā partija Izaugsme" / "Latvijas attīstībai". Savukārt pa vienam deputātam ievēlēts no partijas "Vienoti Latvijai", Latvijas Zaļās partijas, Vidzemes partijas un sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa".

Pirmdien, 14. augustā, izziņota Ķekavas novada domes ārkārtas sēde.