10.07.2017 12:11

Video: Ikšķilē svin Daugavas svētkus

Autors  www.ikskile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Video: Ikšķilē svin Daugavas svētkus Ikšķiles novada pašvaldība, video - fakti.lv

Aizvadītās sestdienas vakarā Ikšķiles estrādē un Ozoliņa parkā nosvinēti Daugavas svētki "Vārdi Daugavai un manam laikam". Koncertu organizēja Ikšķiles Kultūras biedrība, turpinot profesora, izcilā latviešu skatuves glezniecības meistara Jāņa Kugas aizsākto tradīciju jūlija mēnesī svinēt Daugavas svētkus.

Šajā dienā vērienīgi savu 90. dzimšanas dienu svinēja arī Ikšķiles Kultūras biedrība.

Estrādi piepildīja visi Ikšķiles novada deju kolektīvi un kori, vieskolektīvi no novadiem Daugavas krastā. Par kopējo labskanību rūpējās novadā pazīstamie diriģenti Juris Kļaviņš un Česlavs Batņa. Dejotāju rindas sakārtoja Gundega Spūle.

Muzikālu baudījumu sniedza dziedātājs Daumants Kalniņš, Kristapa Krievkalna grupas pavadījumā. Vārdus Daugavai un mūsu laikam teica Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens. Koncerta režisors, kā ierasts, bija Valdis Lūriņš.

Pēc koncerta tā dalībnieki un skatītāji devās kopīgā lāpu gājienā uz jauno Ozoliņa parka estrādi, tā nesot uguns dziesmu sveicienus Daugavai. Pēc kopīgas sadziedāšanās dalībnieki un skatītāji atgriezās estrādē, lai priecātos zaļumballē kopā ar Ati Ieviņu un "The Rock Brothers".