26.06.2017 12:45

Krimuldas mērs Linards Kumskis: Ar iedzīvotājiem ir jārunā ik dienu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Krimuldas mērs Linards Kumskis: Ar iedzīvotājiem ir jārunā ik dienu Krimuldas novada pašvaldība

Linards Kumskis (1987) ir visjaunākais Pierīgas pašvaldību vadītājs. Viņš pārstāv politiskās partijas "Reģionu alianse" un Zaļo un Zemnieku savienības sarakstu. Savu ievēlēšanu Krimuldas novada domes priekšsēdētāja amatā L. Kumskis nesauc par pārsteigumu, bet ar cieņu un godaprātu ir gatavs risināt novada problēmas.

"Kļūt par domes priekšsēdētāju man tika piedāvāts jau iepriekš, bet sapratu, ka vēl jāuzkrāj spēki. Savukārt runājot par pieredzi, tā pašvaldību darbā ir krāta jau desmit gadus, no tiem četrus gadus esmu bijis deputāts un divus – domes priekšsēdētāja vietnieks," teic L. Kumskis, piebilstot, ka jebkurš amats cilvēka dzīvē ienes pārmaiņas. Turklāt priekšsēdētāja ziņā ir atbildība, lai viss novada attīstībā notiktu filigrāni – bez pārsteidzības, bet tajā paša laikā arī bez kavēšanās.

Krimuldas novada domē darbojas tikai divi politiskie spēki, no kuriem nosacīto pozīciju pārstāv astoņi deputāti, bet opozīciju – septiņi Krimuldas novada partijas deputāti. Raksturojot šo situāciju, L. Kumskis portālam "Apriņķis.lv" uzsver, ka pašvaldībā galvenais ir saimnieciskie, nevis ideoloģiskie jautājumi, tāpēc ir daudz labāk, ja visi 15 deputāti darbojas vienā virzienā novada attīstības labā.

"Esmu runājis ar Krimuldas partijas saraksta līderi Anci Pētersoni par sadarbības iespējām, jo būtībā jau mūsu abu sarakstu programmās lielu atšķirību nav. Cita lieta – agrāko gadu pieredze, kas tik viegli nav salaužama. Izskanēja kritika par pozīcijas it kā nepadarītajiem darbiem, bet bieži kritika tika izmantota, lai slēptu vēlmi neko nedarīt," viņš atzīst.

Jautāts par pirmajiem darbiem, kas iecerēti jaunās domes laikā, L. Kumkis skaidro, ka komitejas jau ir ievēlētas un darbi var sākties. Vasarā tiks remontētas izglītības iestādes, pašvaldības ceļu remontiem ir jāapgūst 970 tūkstoši eiro, turpināsies arī jau 2014. gadā iesāktais ielu apgaismojuma projekts. Ar Latvijas vides aizsardzības fonda palīdzību turpināsies arī Lēdurgas dendroloģiskā parka tūrisma taku veidošana un vēsturisko aleju sakopšana.

"Pats esmu domājis par mūža izglītības kursu turpināšanu novadā, piesaistot tām vietējās biedrības. Man rūp arī tas, lai cilvēki labāk iepazītu jaunākās tehnoloģijas, kas atvieglo novada pārvaldes procesus. Kopš 1. jūnija novadā darbojas valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrs. Informācija par novadu ir atrodama arī sociālā tīkla "Facebook" vietnē "Teiksmainā Krimulda".

Un vēl viņš piebilst, ka ir svarīgi, lai novada labiekārtošanas projektos, piemēram, bērnu rotaļu laukumu iekārtošanā, iesaistītos gan bērni, kam tie domāti, gan viņu vecāki. Tā veidojas gan atbildība par savu darbu, gan nostiprinās piederība novadam. Svarīgi arī tas, lai, pirms sākt kādu darbu, cilvēki būtu pārliecināti, ka tas tiešām ir nepieciešams. Tāpēc ar iedzīvotājiem ir jārunā ik dienu, lai paveiktais būtu procesa vainagojums.