22.06.2017 07:43

Požarnovs sola, ka Baldone vairs nebūs guļamvagons

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones novada domes jaunais sastāvs. Centrā – domes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs. Baldones novada domes jaunais sastāvs. Centrā – domes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs. Baldones novada pašvaldība

Otrdien Baldones novada domes pirmajā sēdē par novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Požarnovs no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai!". Pēc vēlēšanām uz "Apriņķis.lv" jautājumu, vai domes priekšsēdētāja amats viņam ir nācis kā pārsteigums, Andrejs Požarnovs sacīja, ka savu ievēlēšanu viņš uztver ar dalītām jūtām, jo saprot, cik liels darbs jāpaveic, lai panāktu to, par ko gadiem sapņots.

Tāpēc šajā ziņā pats galvenais ir panākt, lai novads attīstītos tā, ka cilvēkiem, kuru dzīvesvieta ir Baldonē, bet darbavieta Rīgā, Baldone nebūtu tikai guļamvagons, kas nozīmē pilsētas infrastruktūras atdzīvināšanu un attīstību. Par atbalstu šādiem plāniem liecinot vēlētāju aktivitātes kāpums, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām, kā arī "Reģionu alianses" popularitātes kritums un divu vietu zaudēšana domē.

Atgriežoties pie vēlēšanām, A. Požarnovs apliecināja, ka ar četrām vietām novada domē partija bija rēķinājusies.

"Situācija, iespējams, būtu bijusi citāda, ja vēlēšanās piedalītos lielāks skaits sarakstu, bet to bija tikai četri. Jau pirms vēlēšanām runājām ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai!"/LNNK un Latvijas Zaļās partijas cilvēkiem, bet nekādu sarunu nebija ar "Reģionu aliansi", kas pēc vēlēšanām darbosies opozīcijā. Valdošajā koalīcijā būs deviņi deputāti, kurus saista koalīcijas līgums," sacīja A. Požarnovs.

A. Požarnovs savulaik ir bijis 6. un 7. Saeimas deputāts, labklājības ministrs, darbojies dažādās padomēs un valdēs, un arī pašlaik darbojas kā Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis.

Partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" pašvaldību vēlēšanās Baldones novada domē ieguva četras vietas un par A. Požarnovu nobalsoja 706 vēlētāji. Tāpat viņš saņēma 272 plusus un 90 mīnusus. Domē viņš iekļuva kā septītais populārākais deputāts.

Uz jautājumu, vai A. Požarnovs saglabās posteni SIA "Rīgas satiksme" valdē, viņš atbildēja, ka vēl priekšā ir saruna ar uzņēmuma dibinātājiem, bet, runājot par viņa kā partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai!" priekšsēdētāja plāniem, kas saistās ar nu jau visai drīz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, viņš bilda, ka "jautājums ir atvērts".