14.06.2017 15:32

Siguldas dzelzceļa stacijā uzstādīti atkritumu šķirošanas konteineri

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas dzelzceļa stacijā uzstādīti atkritumu šķirošanas konteineri Siguldas novada pašvaldība

Rūpējoties par dabas resursu taupīšanu un vides kvalitāti, Siguldas dzelzceļa stacijā uzstādīts atkritumu šķirošanas konteiners ar nodalījumiem plastmasas pudelēm, stiklam un papīram. Drīzumā šādu konteineru plānots uzstādīt arī Siguldas Sporta centrā un citviet pilsētā.

Ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, atkritumu konteineru pēc pašvaldības iniciatīvas uzstādīja Siguldas dzelzceļa stacijas apsaimniekotājs SIA "RavLat Group" un tā izmaksas ir 934,95 eiro. Šāda veida atkritumu šķirošanas konteinerus plānots uzstādīt arī citviet Siguldā, piemēram Siguldas Sporta centrā, kā arī citās pašvaldības iestādēs.

Ikvienam ir iespēja šķirotos atkritumus bez maksas ievietot arī publiski pieejamos konteineros – Siguldas novadā brīvi pieejamās vietās izvietots 81 zaļš konteiners stiklam, 40 dzelteni konteineri plastmasai un 12 zili konteineri papīram un kartonam. Šķirotos atkritumus bez maksas var nodot arī atkritumu šķirošanas laukumā "Zemdegas" Siguldas pagastā, kas atvērts otrdienās no plkst. 14.00 līdz 16.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Par iespējām izvietot šķiroto atkritumu konteinerus savas dzīvesvietas tuvumā aicinām vērsties pie atkritumu apsaimniekotāja SIA "Jumis" vai savas daudzdzīvokļu mājas apsaimniekotāja.