12.06.2017 07:44

Carnikavā Reģionu alianse cer uz koalīciju, visu izšķirs zelta akcijas turētājs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā Reģionu alianse cer uz koalīciju, visu izšķirs zelta akcijas turētājs arhīvs

Lai gan Latvijas Zemnieku savienības (LZS) saraksta līdere Daiga Jurēvica paudusi, ka LZS, tāpat kā iepriekšējā sasaukumā, plāno sadarboties ar Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA), partija Reģionu alianse (RA) cer uz koalīciju ar NA un sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa".

To portālam "Apriņķis.lv" apstiprināja RA līderis Carnikavā Imants Krastiņš. Viņš pauda, ka būtu gatavs apvienoties ar jebkuru partiju, lai tikai gāztu pašreizējo novada vadību. Tam viņam nepieciešams, lai koalīcijā apvienotos gan RA ar piecām vietām, gan NA ar vienu vietu, gan "Saskaņa" ar diviem deputātiem.

Lai gan I.Krastiņš nenoliedza, ka sarunas starp partijām vēl turpinās, šāda koalīcija, visticamāk, nav iespējama, jo, kā portālam "Aprinķis.lv" apstiprināja NA līderis Carnikavas novadā Gatis Miglāns, NA un "Saskaņas" vēlēšanu programmas mērķi un politiskā ideoloģija krasi atšķiras, un nebūtu godīgi pret vēlētājiem mainīt savu nostāju. Turklāt līdz šim Carnikavas novadā NA strādāja kopā ar LZS, un šo sadarbību plānots turpināt.

G. Miglāns nenoliedza, ka pēcvēlēšanu nedēļā izjutis spiedienu no abām pusēm, jo ir "zelta akcijas" turētājs. Tomēr savu nostāju viņš nav gatavs mainīt, lai gan no abām pusēm (LZS un RA – red.) ir izskanējuši amatu piedāvājumi. G. Miglāns apstiprināja, ka joprojām noris sarunas ar LZS, un gala lēmums būs redzams pirmajā domes sēdē. Viņš arī atzina, ka ir jauna persona politikā un pirms atbildēt, pēc kādiem principiem atbalstīt vai noraidīt kādu domes lēmumu, viņam jāiepazīstas ar norisēm domē. Tajā paša laikā viņš uzsvēra, ka iestāsies par saimnieciski racionāliem lēmumiem, kas nāks par labu novada attīstībai un iedzīvotāju labklājībai.

Skaidrojot mērķi mainīt līdzšinējo saimniekošanas politiku un varu Carnikavas novadā, I. Krastiņš portālam teica, ka viņam nav pieņemama izšķērdība, ar kādu pēdējo gadu laikā saimniekojusi līdzšinējā domes vadība, un ka viņa partijas nostāja ir diametrāli pretēja LZS uzskatiem par racionālu saimniekošanu.

Viņš pauda: "Mūsu novadā sarakstiem ir ļoti atšķirīgas programmas un skatījums uz saimniekošanu, tāpēc mēs nevaram iet koalīcijā ar pašreizējo domes vadību, jo uzskatām, ka līdz šim pieņemtie lēmumi daudzmiljonu projektu īstenošanā ir liela izšķērdība un nekādā veidā nerisina mūsu novada prioritātes par izglītību, bērnudārziem. Runa ir 5,5 miljonu projektu bijušajā armijas bāzē, kas domāts Rīgas uzņēmumiem un nav paredzēts vietējās uzņēmējdarbības atbalstam. Tāpēc mēs uz vēlēšanām gājām ar vēstījumu, ka esam krustcelēs, un aicinājām cilvēkus nepalikt mājās un izdarīt izvēli.

Esam priecīgi, ka tik daudz cilvēku ir izrādījuši atbalstu pozitīvām pārmaiņām, jo šajās vēlēšanās LZS saņēma 38 procentu atbalstu, kas ir tikai par septiņiem procentiem vairāk nekā mums. Tomēr kopumā tas ir mazākums no novada cilvēku atbalsta, jo lielākā daļa jeb 62 procenti balsoja par pārmaiņām. Tomēr problēma ir tā, ka viņiem (LZS – red.) ir septiņas balsis un nepieciešama tikai viena, lai strādātu. Tas nozīmē, ka vara paliek nemainīga, un par to mēs esam apbēdināti, jo tas skars visu mūsu kopējo nākotni. Nebūs ne skolas, ne bērnudārza – tam naudas neatliks."

I. Krastiņš arī atzina, ka saprot – "NA ar Saskaņu kopā nekad neies". Viņš apstiprināja, ka RA ir gatava iet koalīcijā ar jebkurām partijām, "jo runa nav par politiku, bet gan tikai par saimnieciskiem lēmumiem". RA ļoti labprāt gribētu redzēt, ka ir deputātu attiecība 8 pret 7, nomainās domes vadība, un LZS paliek ar septiņām balsīm opozīcijā.

"Tas mums ļautu, jaunajam sasaukumam stājoties darbā, atcelt tos daudzmiljonu projektus, piemēram, bijušās armijas bāzes projektu, internātskolas pārveidošanu par bērnudārzu rajonā, kur neviens nedzīvo. Mēs veidotu bērnudārzu Kalngales pusē," pauda I. Krastiņš. Lai to panāktu, RA būtu gatava iet kopā gan ar NA, gan "Saskaņu", gan arī ar Zaļo partiju vai "Vienotību", ja tās būtu pārvarējušas piecu procentu barjeru.

"Es gribu šo saimniecisko nonsensu Carnikavas novadā izbeigt," stingrs savā nostājā bija I. Krastiņš. Viņš arī atzina, ka viena NA vieta domē šobrīd ir zelta vērtē. "Tomēr sarunu līmenī ir skaidrs, ka koalīcija paliek nemainīga. Miglāns ir zelta akcijas īpašnieks un šobrīd visvairāk apspriestā persona mūsu novadā," portālam "Apriņķis.lv" teica I. Krastiņš.