17.05.2017 17:04

Siguldas novada pašvaldības policisti uzsāk velopatruļas

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada pašvaldības policisti uzsāk velopatruļas Siguldas novada pašvaldība

Iestājoties siltam un sausam laikam, Siguldas novada pašvaldības policisti uzsākuši velopatruļas – izmantojot mobilu un videi draudzīgu pārvietošanās veidu, policijas inspektori varēs aptvert lielāku teritoriju, piemēram, parkus, operatīvi reaģēt uz tuvākajiem izsaukumiem jo īpaši vietās, kur nav iespējams piekļūt ar transportlīdzekli, un rūpēties par sabiedrisko kārtību.

Vienlaikus Siguldas ielās uz velosipēdiem strādās divi policisti, velopatruļu maršrutos aptverot visu pilsētu. Policijas inspektori pastiprinātu uzmanību pievērsīs pārkāpumiem, kas kļūst aktuāli, iestājoties pavasara un vasaras sezonai, kā arī suņu turēšanas noteikumu ievērošanai – vai dzīvnieki pastaigā tiek vesti pie pavadas un vai saimnieki aiz saviem mīluļiem savāc ekskrementus.

Tāpat tiks uzraudzītas arī citas sabiedriskās kārtības jomas, nepieļaujot situācijas, kad publiskās vietās tiek lietots alkohols, bojāti pilsētvides elementi u.c. nekārtības.

Pašvaldības policijas uzdevumi ir garantēt sabiedrības drošību, novērst likumpārkāpumus, sniegt palīdzību un savas kompetences ietvaros izpildīt administratīvos sodus. Lai Siguldas novada iedzīvotāji jebkurā situācijā varētu ātri un ērti sazināties ar pašvaldības policiju, darbojas diennakts tālrunis 26160288. Tāpat iespējams sazināties, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..