24.07.2012 11:49

Bezatbildīgajiem saimniekiem Jūrmalā grib atsavināt vēsturiskas ēkas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ugunsgrēks Ķemeru kūrorta bijušajā poliklīnikas ēkā. Ugunsgrēks Ķemeru kūrorta bijušajā poliklīnikas ēkā. Ieva Lazda, www.kemeri.lv

Pēc postošā ugunsgrēka bijušajā Ķemeru kūrorta ēkā 19. jūlija naktī Jūrmalas dome plāno pieņemt mērus, kas ļaus bezatbildīgiem saimniekiem atņemt ēkas, kas uzskatāmas par kultūrvēsturiskiem arhitektūras pieminekļiem.

"Jūrmalas pilsētas dome ierosinās kultūras pieminekļa atsavināšanu, jo tā saglabāšanu apdraud īpašnieka bezdarbība," uzsver domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (partiju apvienība, ko veido "Latvijas Zemnieku savienība", "Kristīgi demokrātiskā savienība" un LPP/LC).


Uguns liesmas nesaudzīgi aprija vēsturisko Ķemeru kūrorta poliklīnikas koka ēku, kas bija celta 1924. gadā, un, kā uzsver Jūrmalas mērs, tas ir sāpīgs zaudējums ne tikai Ķemeru rajona iedzīvotājiem, bet visiem jūrmalniekiem.

"Ugunsgrēka izcelšanās iemesli pagaidām nav zināmi, taču, tā kā nebija nodrošināta ēkas pienācīga apsaimniekošana, tajā bija iespēja iekļūt arī nepiederošām personām," norāda G. Truksnis.

Ar bijušo kūrortpoliklīniku pašvaldība saista Ķemeru un Jūrmalas attīstības plānus.

"Mums bija iecere pārņemt ēku savā īpašumā un to atjaunot, izveidojot kūrorta ārstniecības iestādi, kas būtu labs pamats ne tikai Ķemeru, bet visas Jūrmalas kā kūrortpilsētas atdzimšanai. Pirms pāris mēnešiem bijām sākuši sarunas ar īpašnieku pārstāvjiem – pašvaldība nosūtīja oficiālu vēstuli, bet tagad noticis šis negadījums..." tā G. Truksnis.

Mērs uzdevis pašvaldības speciālistiem izvērtēt iespējas ierosināt kultūras pieminekļa atsavināšanu, jo tā saglabāšanu apdraudot īpašnieka bezdarbība.