28.03.2017 15:20

Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai Satiksmes ministrija atsavinās zemi 40 294 eiro vērtībā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai Satiksmes ministrija atsavinās zemi 40 294 eiro vērtībā arhīvs

Valdība otrdien, 28. martā, atļāva Satiksmes ministrijai (SM) valsts galvenā autoceļa projekta "E67/A7 Ķekavas apvedceļš" īstenošanai atsavināt divus nekustamos īpašumus kopumā par 40 294 eiro, informēja valdībā.

SM pirks nekustamo īpašumu "Jaunklintis C" Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, kas sastāv no trim zemes vienībām kopumā 0,46 hektāru platībā, par 15 993 eiro, tostarp īpašuma tirgus vērtība 12 512 eiro un mežaudzes vērtība 3481 eiro. Mežaudzi paredzēts nocirst.

Tāpat SM atsavinās nekustamā īpašuma "Lakstīgalu iela 1" daļu, kas sastāv no zemes vienības 0,13 hektāru platībā, Baložos, Ķekavas novadā par 24 301 eiro, tostarp īpašuma tirgus vērtība 19 977 eiro un kompensējamie zaudējumi 4324 apmērā, kas saistīti ar piekļuves likvidēšanu īpašumam no valsts galvenā autoceļa A7. 

Kompensējamos zaudējumos ir iekļauti izdevumi par garāžas ēkas pārbūvi. Atdalāmajam un atsavināmajam nekustamajam īpašumam norit mērniecības darbi, līdz ar to zemes gabala platība var tikt precizēta.

SM norāda, ka minētie īpašumi tiek atsavināti transporta infrastruktūras attīstībai un atsavināšana ir vienīgais veids šī mērķa sasniegšanai.

Jau ziņots, ka valdība pērn martā atļāva sākt publiskās-privātās partnerības iepirkuma procedūru Ķekavas apvedceļa būvniecībai.

Attiecīgajā projektā plānota aptuveni 17,5 kilometru valsts galvenā autoceļa A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) posma apvedceļa (Ķekavas apvedceļa) izbūve ar divām braukšanas joslām katrā virzienā posmā no Rīgas robežas līdz autoceļam A5 Salaspils–Babīte (Rīgas apvedceļš) un tālāk vienu braukšanas joslu katrā virzienā līdz pieslēgumam pie autoceļa A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) tā 25. kilometrā.

Partnerības iepirkuma līguma termiņš paredzēts 23 gadi no tā noslēgšanas dienas, kas ietver projektēšanas un būvniecības darbiem trīs gadus, bet apsaimniekošanai – 20 gadu. Partnerības iepirkuma līguma plānotā līgumcena noteikta 160,606 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

Eiropas Investīciju banka izteikusi gatavību nodrošināt 50 % no projektam nepieciešamajiem līdzekļiem aizdevuma veidā.