19.07.2012 15:00

E. Treibergs: bioloģiskās lauksaimniecības, nevis ĢMO ir nākotne

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes novada domes deputāts un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs. Garkalnes novada domes deputāts un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs. www.lvportals.lv

Lēmums aizliegt Garkalnes novadā audzēt ģenētiski modificētus organismus (ĢMO) esot pieņemts, lai neeksperimentētu ar cilvēku veselību, kā arī atbalstītu bioloģiskās lauksaimniecības attīstību.

"Ģenētiski modificētas pārtikas audzēšana prasa mazāk darba un pūļu, tādēļ tās audzēšana negatīvi iespaidotu vietējo darba tirgu. Turklāt pie mums iespējams izaudzēt tik daudz pārtikas, lai mēs visi būtu paēduši un vēl pāri paliktu," norāda vietējās domes deputāts un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs. Viņš ir pārliecināts – lai gan pašlaik liela daļa cilvēku nepievērš uzmanību tam, ko lieto uzturā, jau pavisam drīz situācija varētu mainīties uz labo pusi.

"Pastāv risks, ka, lietojot uzturā pārtiku no ģenētiski modificētiem organismiem, cilvēkiem var saasināties veselības problēmas. Tad kādēļ riskēt?" pārliecināts LOSP vadītājs, norādot, ka lēmums šajā Pierīgas novadā aizliegt audzēt ĢMO saistīts ar vietējo "zaļo" aktivitātēm.

"Mēs esam iestājušies par to, lai Garkalnē neaudzētu ģenētiski modificētu augus. Šo mūsu iniciatīvu atbalstījuši arī apkārtnes novadi, jo vēloties, lai tajos ražotu labus un kvalitatīvus produktus," tā E. Treibergs.

Viņš zina stāstīt, ka Garkalnē pēdējā laikā ļoti strauji attīstoties bioloģiskā lauksaimniecība, un, pēc LOSP vadītāja teiktā, tas esot nākotnes virziens.

Iepriekš:
ĢMO audzēšanu savā teritorijā aizliedz arī Garkalnes novads
Trīs novados Pierīgā joprojām drīkst audzēt ĢMO