13.12.2016 15:57

Mēs jūs vērojam: nekārtības Ropažu novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mēs jūs vērojam: nekārtības Ropažu novadā Einārs Binders

Attēlā redzamais skats atklājas Ropažu novadā, mežmalā pie Tumšupes, kur izgāzts liels daudzums plastmasas pudeļu un citu atkritumu. Kā "Rīgas un Apriņķa Avīzei" skaidroja Ropažu novada pašvaldības policijas priekšnieks Diāns Veličko, Ropažu novada pašvaldības policija šo vietu apsekojusi, veikusi fotofiksāciju un sastādījusi apsekošanas aktu.

 

Konkrētajā gadījumā sadzīves atkritumu nonākšanu tam neparedzētā vietā un izcelšanās vietu noskaidrot nav bijis iespējams. Pašvaldības policija vērsusies pie īpašnieka – VAS "Latvijas valsts meži" – ar aicinājumu savākt atkritumus sev piederošā īpašumā, jo ikviena zemes gabala īpašnieka pienākums ir nepieļaut atkritumu uzglabāšanos savā īpašumā, kā arī nodrošināt to izvešanu tam piemērotā vietā.

Lai nepieļautu atkritumu izgāšanu šajā vietā, Ropažu novada pašvaldības policija veiks pastiprinātas pārbaudes tuvējos īpašumos, lai pārliecinātos par to, vai tām noslēgts līgums par atkritumu izvešanu.

Citā Ropažu novada vietā – uz mežā iebraukta celiņa apmēram 100 metru no autoceļa Rīga–Ērgļi 16. un 17. kilometra – izveidojusies krietna izmēra lapu izgāztuve. Lapkritis ir beidzies, un kārtīgi saimnieki savu sētu paspējuši sakopt – kritušās lapas ir sagrābtas, sadedzinātas vai sabērtas komposta kaudzē. Bet, izradās, ir arī cits kritušo lapu utilizēšanas veids – plastmasas maisā un uz mežu prom.

Vedējs acīmredzot steidzies, jo nav gādājis, lai krava nebūtu tik pamanāma, tāpat viņš nav papūlējies savākt aiz sevis plastmasas maisus. Taču tie, pretēji trūdošajām lapām, videi ir kaitīgi, jo sadalās ne ātrāk kā 500 gadu laikā...