29.11.2016 07:44

Ragaviņbraucēji netaupa Pūpes parka kociņus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas prieku baudītāji nopostījuši virkni Pūpes parkā iestādīto jauno kociņu – vairākus Japānas ķiršus un Japānas priedes, retas Āzijas ceriņu sugas stādiņus un citus košumaugus.  Ziemas prieku baudītāji nopostījuši virkni Pūpes parkā iestādīto jauno kociņu – vairākus Japānas ķiršus un Japānas priedes, retas Āzijas ceriņu sugas stādiņus un citus košumaugus. no Elitas Heniņas arhīva

Pavasarī "Rīgas un Apriņķa Avīzē" rakstījām par ģeogrāfa un dārzaugu kolekcionāra Artura Orlovska labo nodomu pie Babītes stacijas izveidot austrumu stila Pūpes parku viena hektāra platībā. Ar paša spēkiem un sabiedrības atbalstu ir izveidots parka reljefs, iekārtoti celiņi un uz parku atceļojuši visdažādākie dekoratīvo koku un krūmu stādi.

Taču ainu topošajā parkā izmainīja novembra sākumā uzkritušais sniegs. Parka reljefs, kā izrādās, ir piemērots braukšanai ar ragaviņām no kalniņa, un vietējie bērni to izmantoja. Baudot ziemas priekus, ticis nolauzts ne viens vien dekoratīvo koku stādiņš, kas trāpījies ragaviņbraucēju ceļā.

"Protams, notikušais vēl nav pasaules gals, un gan jau ar laiku cilvēki sapratīs, ka tas, kas nepieder tev pašam, nav domāts postīšanai. Tas ir mazliet pārsteidzoši, ka vietējie bērni, no kuriem daudzi paši ir piedalījušies Pūpes parka veidošanas talkās, ir bijuši tik nevērīgi pret savu darbu," sacīja A. Orlovskis.

"Katram kociņam parkā pielikt klāt plakātu, ka to nevajag lauzt, nevarēs, bet iespējams, ka jāpadomā par žogu, kas nelielo parku pasargās no kvadracikliem, velo un ragaviņu braucējiem un skrituļotājiem, skaidri norādot, ka tas, kas atrodas žoga iekšpusē, nav stādīts postīšanai," viņš piebilda.

Pūpes parks šāgada aprīlī (foto Einārs Binders)Pūpes parks šāgada aprīlī (foto Einārs Binders)