04.07.2012 14:15

Valsts par Siguldas latvāņu iznīcināšanu domās nākamgad

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā un tās apkaimē vairākus desmitus hektāru "apdzīvo" latvāņi. Siguldā un tās apkaimē vairākus desmitus hektāru "apdzīvo" latvāņi. Krišjānis Grantiņš

Ja valsts maciņā nauda atradīsies, no nākama gada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sola uzsākt valstisku cīņu ar latvāņiem.

Pašlaik plānots, ka līdz gada beigām vai nākamā gada sākumā tiks apzināta aktuālā situācija ar latvāņu izplatību un nepieciešamie finanšu resursi pasākumu īstenošanai, lai situāciju novērstu, vēsta portāls "diena.lv".

Lai aktualizētu šo būtisko jautājumu un meklētu iespējamos risinājumus latvāņu izplatības apkarošanai, šā gada maijā notika VARAM un Zemkopības ministrijas pārstāvju tikšanās. Tās laikā tika panākta vienošanās kopīgi strādāt, lai apzinātu šodienas situāciju ar latvāņu izplatību Latvijā. Tikai pēc aktuālās situācijas apzināšanas atbildīgās iestādes varēs uzsākt darbu pie nepieciešamo finanšu resursu apzināšanas.

Saskaņā ar Valsts augu aizsardzības dienesta informāciju, Sosnovska latvāņi Latvijā aizņēmuši aptuveni 10 640 hektārus, un starp teritorijām, kur latvāņu "plantāciju" ir visvairāk, minēts arī Siguldas novads.

Siguldas apkaimi "okupējuši" latvāņi