19.08.2016 19:50

Pierīgas pašvaldības pēc tikšanās ar veselības ministri: Neko jaunu neuzzinājām

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas pašvaldības pēc tikšanās ar veselības ministri: Neko jaunu neuzzinājām Daigas Jurēvicas Facebook lapa

Pierīgas pašvaldību vadītāji ceturtdien Olainē tikās ar veselības ministri Andu Čakšu, lai pārrunātu Pierīgai aktuālos jautājumus par iecerēto reformu veselības aprūpē.

Viņi ministrei norādīja uz veselības nozares problēmām pašvaldībās – ģimenes ārstu un citu speciālistu pieejamību, veselības pakalpojumu kvalitāti, reģionālo slimnīcu tīklu, pašvaldību atbalstu iedzīvotājiem u.c.

Tāpat pašvaldību vadītāji ar ministri pārrunāja jautājumus par rehabilitācijas un kurortoloģijas pakalpojumu attīstību nākotnē.

Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja, ka Olaine šoreiz bija izvēlēta kā vieta, kur rotācijas kārtībā tiekas pašvaldību vadītāji, kas veido Pierīgas novadu apvienību.

"Tāda sanāksme un tikšanās ar veselības ministri Čakšu bija paredzēta jau iepriekš, jo Saeimas koalīcijā jau augusta vidū vajadzēja būt skaidrībai, kāds veselības aprūpes finansēšanas modelis turpmāk būs spēkā. Tā kā vēl nav zināms, kurš no trim modeļiem tiks apstiprināts, tad neko jaunu šīs tikšanās laikā tā arī neuzzinājām."

"Jāteic, ka saruna notika patīkamā gaisotnē un mierīgos toņos," atzina Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis.

"Galvenais, ko centāmies uzzināt, ir – kā jaunajā veselības aprūpes modelī tiks paredzēts finansējums novadu maznodrošinātajiem iedzīvotājiem un sociālās aprūpes centru iemītniekiem, un kādu iespaidu tas atstās uz novadu budžetu. It kā tika solīts, ka daļu šo izdevumu varētu segt valsts, bet, vai tā būs, īsta pārliecība neradās."