27.07.2016 12:01

Mēs jūs vērojam: riepas un šīfera kaudze pie Turkalnes karjera

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mēs jūs vērojam: riepas un šīfera kaudze pie Turkalnes karjera Ansis Klucis

Ropažu novadā, braucot pa Rīgas–Ērgļu ceļu Kākciema tuvumā, ir pagrieziens uz "Siguldas būvmeistaram" piederošu dolomīta šķembu karjeru "Turkalne". Līdz karjeram neaizbraucot, turpat pārsimt metru no ceļa, uz kādai komercbankai piederoša apmēram 1,5 hektārus liela laukuma mežā draugu kompānija rudeņos vizinās ar krosa motocikliem, bet laukumam piegulošajā mežā, zālē ieaugusi, jau gadiem ilgi guļ šīfera kaudze.

Turpat kopā ar veco jumta segumu atstātas arī vecas riepas un nolietotas sadzīves tehnikas vraki.

Ropažu novada pašvaldības policija, kas rūpīgi piereģistrē arī vides piesārņošanas faktus un ielūkojas "Vides SOS" reģistros, par nekārtībām mežā Turkalnes karjera un "Vāveru" māju tuvumā uzzināja no "Apriņķis.lv" korespondenta. Tajā pusē reiz mežā esot reģistrēti izgāzti vilnas maisi un vainīgais atrasts, bet par pieminētajiem atkritumiem neviens vēl nav ziņojis, skaidroja pašvaldības policijā.

Arī Ropažu novada pašvaldības vides speciālistiem "Apriņķis.lv" atklājums bija jaunums. Viņi lūdza ziņu par nelegālo izgāztuvi ievietot aplikācijā "Vides SOS" un solīja vērsties vai nu pie meža īpašnieka, lai tas savu īpašumu savestu kārtībā, vai gadījumā, ja atkritumi izrādītos izgāzti uz pašvaldības zemes, saviem spēkiem novērstu nekārtības.