17.06.2016 07:44

FOTO: Atkritumi Baldones pievārtē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Atkritumi Baldones pievārtē Einārs Binders

Veicot reportāžas no Pierīgas, laikraksta darbinieki ik pa laikam uzduras mežā izgāztu atkritumu kaudzēm. Tādu nupat esam uzgājuši Baldones novadā aptuveni 3 km no Baldones, iepretim Zemzaru mājām, 200 metrus no ceļa Iecava–Baldone–Daugmale, Skaistkalnes ceļa virzienā.

Kā novēroja "Rīgas un Apriņķa Avīze", mežā izgāztie atkritumi ir vienas vieglās automašīnas piekabes apjomā.

Laikraksts noskaidroja, ka teritorija, kurā izgāzti atkritumi, ir VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) īpašums. Kā paskaidroja LVM Vecumnieku meža iecirkņa vadītājs Monvīds Strautiņš, fotogrāfijā redzamie atkritumi, kas atrodas uz LVM un privāta meža īpašuma robežas, ir apzināti, un LVM plāno tos izvest līdz jūnija beigām.

"Šajā vietā atkritumi tiek izgāzti ne pirmo reizi, un pastāv aizdomas, ka tie nāk no Baldones apkaimes iedzīvotāju mājsaimniecībām. Izmantojot avīzes starpniecību, es vēlreiz lūdzu iedzīvotājus nemēslot mežā, jo mēs visi vēlamies baudīt tīru dabu, lasīt ogas un vākt sēnes tīrā un nepiemēslotā mežā," aicina M. Strautiņš un lūdz atgādināt, ka par atkritumu izgāšanu mežā draud atbildība un bargs sods – sākot ar naudas sodu, līdz pat izmantotās automašīnas konfiskācijai...