20.05.2016 18:48

FOTO: Nelegālajā izgāztuvē Amatniekos viss pa vecam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Nelegālajā izgāztuvē Amatniekos viss pa vecam Einārs Binders

"Rīgas un Apriņķa Avīze" un portals "Apriņķis.lv" pirmo vēstuli par nelegālo izgāztuvi Garkalnes novada Amatniekos Biķernieku ielas galā, pretī "Virši-A" degvielas uzpildes stacijai, no lasītāja Kaspara Lapiņa saņēma pērn augusta otrajā pusē.

Lasītājs: Amatniekos plešas prāva atkritumu izgāztuve

Gada nogalē vēstījām, ka 9. decembrī, pēc ilgstošas pēdu dzīšanas, notverts vismaz viens grupējums, kas regulāri vedis atkritumus uz Amatnieku nelegālo būvgružu izgāztuvi Garkalnes novadā, – divus vīrus pie rokas pieķēra Garkalnes novada pašvaldības policijas priekšnieks Ivars Mazurs.

Pirms dažām dienām palūkojāmies, kas tad Amatnieku nelegālajā izgāztuvē mainījies. Nācās secināt, ka uz labo pusi nekas. Celtniecības atkritumu kalni ir tikai auguši augumā.

Uz jautājumu, kādu risinājumu redz Garkalnes novada dome, saņēmām atbildi:

"Tika ierosināta administratīvā lietvedība un gan zemes īpašnieks, gan vainīgie (atkritumu izgāzēji) saukti pie administratīvās atbildības. Šie administratīvās komisijas lēmumi netika pārsūdzēti un tika nodoti piespiedu izpildei tiesu izpildītājam.

Amatnieku nelegālās izgāztuves jautājums tuvākajā nākotnē ir plānots domes sēdes dienas kārtībā. Par šiem jautājumiem sabiedrība tiks informēta pašvaldības mājaslapā."