17.05.2016 13:56

"Rail Baltica" projekta būvniecības darbus plānots sākt 2018. gada beigās

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Rail Baltica" projekta būvniecības darbus plānots sākt 2018. gada beigās "RB Latvija" vizualizācija

Projekta "Rail Baltica" publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izbūves projekta būvniecības darbus Rīgā plānots sākt 2018. gada beigās, otrdien žurnālistiem stāstīja "Eiropas Dzelzceļa līnijas" Attīstības un sadarbības departamenta direktors Agnis Driksna.

"Eiropas Dzelzceļa līniju" valdes loceklis Dins Merirands teica, ka Latvijai paredzēta finansējuma daļa ir 292 miljoni eiro, no kuriem 238 miljoni eiro ir Eiropas Savienības (ES), bet 54 miljoni eiro nacionālais finansējums.


Kopuzņēmuma rīcībā ir saņemta finansējuma pirmā daļa gan no Eiropas Savienības, gan valsts budžeta finansējuma.

Projekta ieviešanas departamenta direktors Kaspars Vingris skaidroja, ka tuvojas detalizētās tehniskās izpētes noslēgums, kuras ietvaros svarīgākais uzdevums bija noteikt tehnisko novietojumu Latvijā.

Viņš norādīja, ka šī gada maijā Vides pārraudzības valsts birojs sagatavoja atzinumu par Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas "Rail Baltica" būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu, kas satur izvērtējumu par to kādas prasības un nosacījumi jāizpilda turpmākajā dzelzceļa trases projektēšanas, būvniecības un ekspluatācijas laikā.

Saskaņā ar atzinumu un tehniskajam darbiem top dokumentu komplekts Ministru kabinetam (MK), kas pieņems lēmumu par trases novietojumu un noteiktiem tehniskajiem risinājumiem. Dokumentos apkopoti visi vērā ņemtie faktori - vide, indivīdu intereses, sociālekonomiskās privilēģijas, kā arī tehniskie nosacījumi, teica Vingris.

MK ir piedāvāti divi dzelzceļa trašu varianti, un lēmums varētu tikt pieņemts šā gada jūlijā vai augustā. Pēc MK rīkojuma būs zināms konkrēts dzelzceļa trases novietojums, varēs izstrādāt detalizētus tehniskos risinājumus un sākt īpašumu atsavināšanas darbus.

Jau tagad uzsākts darbs pie īpašumu atsavināšanas plāna, kurā būs aprakstītas procedūras, laika grafiki un veids, kā strādāt ar katru īpašnieku, norādīja Vingris.

Viņš arī uzsvēra, ka "Eiropas dzelzceļu līnija" strādā pie starptautiski aprobēta metu konkursa Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, kura rezultātā tiks iegūts arhitektonisks pilsētbūvniecisks risinājums, lai projektētu jauno dzelzceļa staciju, uzbērumu un tiltu.

Metu konkursa dokumentācijas sagatavošanas darbos iesaistīti ne tikai "Eiropas dzelzceļa līnijas" eksperti, bet arī tādi sadarbības partneri kā Rīgas dome, "Latvijas Dzelzceļš", "Rīgas starptautiskā autoosta", Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padome un citi. Metu konkursu plānots izsludināt jūnija sākumā, un tajā piedalīsies starptautiskie arhitekti, inženieri un citi speciālisti, stāstīja Vingris.

Šogad sadarbībā ar starptautisko lidostu "Rīga" tiks īstenota arī lidostas stacijas un saistītās infrastruktūras projektēšana.

Projekta "Rail Baltic" īstenošana notiks no 2018. gada līdz 2022. gadam.

"Rail Baltica" būvniecība ir daļa no TEN-T tīkla ziemeļu-dienvidu transporta koridora attīstības, kas savienos Baltijas valstis ar Polijas un pārējās Eiropas Savienības dzelzceļa tīklu. Projekts ietver pamattrases būvniecību Latvijas teritorijā no Igaunijas-Latvijas robežas šķērsojuma Salacgrīvas novadā līdz Latvijas-Lietuvas robežas šķērsojumam Bauskas novadā, šķērsojot Daugavu pie Saulkalnes, cauri Rīgai, nodrošinot "Rail Baltica" pieslēguma izbūvi starptautiskajai lidostai "Rīga", Daugavas labā un kreisā krasta ostas infrastruktūrai, kā arī citas saistītās infrastruktūras (kravu un pasažieru termināli, apkopes punkts, depo u.c.) būvniecību.

Dzelzceļa līnija plānota par elektrificēta divceļu līnija, kas paredzēta gan pasažieru, gan kravas vilcienu kombinētajai satiksmei. Rīgas pilsētā un starptautiskajā lidostā "Rīga" ir paredzēts izbūvēt starptautisko vilcienu pasažieru termināli, bet Salaspils novadā (Saulkalnē) – multimodālu kravu termināli. Dzelzceļa pamattrases garums ir aptuveni 260 kilometru. Projektētais dzelzceļa līnijas maksimālais ātrums ir 240 kilometru stundā.

"Eiropas dzelzceļa līnijas" ir valsts uzņēmums, kura dibināšanas mērķis ir "Rail Baltica" publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izbūves projekta īstenošana.