08.04.2016 16:00

Krimuldieši 4. maijā pirmo reizi dosies svētku gājienā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Juris Salmiņš Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Juris Salmiņš Einārs Binders

Mazāk par mēnesi atlicis līdz valsts svētkiem – Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai. Vairāki novadi jau paziņojuši, ka tajā dienā atzīmēs arī "Baltā galdauta dienu", bet Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Juris Salmiņš aicina savus novadniekus 4. maijā doties svētku gājienā.

"Idejas, ko un kad darīt, jau vienmēr virmo gaisā, atliek tikai tās uztvert un īstenot," par 4. maija svinēšanu portālam "Apriņķis.lv" stāsta domes priekšsēdētājs J. Salmiņš. "Patiesībā pats pirmais svētku gājiens Krimuldas novadā bija arī 2004. gada 1. maijā, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā."


Neatkarības atjaunošanas gadadienas pasākumos, to skaitā svētku gājienā, aicināti piedalīties ne tikai pašvaldības iestāžu darbinieki un kolektīvi, bet arī uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, iedzīvotāju interešu grupas.

"Lai gan no domes puses svētku sagatavošanā darbojas vesela komanda, kas pārstāv arī Lēdurgas pagastu, visi ir aicināti savlaicīgi domāt, lai svētku gājiens izdotos košs, skaists, ar lepnumu un godu parādot savu piederību Krimuldas novadam, prezentējot savu iestādi, uzņēmumu, biedrību, kolektīvu, domubiedru grupu un tamlīdzīgi," uzsvēra domes priekšsēdētājs.

Tāpat J. Salmiņš pastāstīja, ka 4. maija svinīgajā pasākumā tiks sveiktas personas, kuras pašvaldības iestādēs un uzņēmumos nostrādājušas vairāk nekā 25 gadus. Tādu novadā ir līdz pat 100 cilvēku. Piemēram, Krimuldas bibliotekāre Rita Rudzīte pašvaldībā ir nostrādājusi 47 gadus. Ilgus gadus savā darbavietā nostrādājuši arī citi novada bibliotekāri.

Zināms, ka svētku laikā interesenti varēs apmeklēt sporta sacensības triatlonā, tāpēc ikviens ir aicināts lietderīgi izmantot atlikušo laiku, lai patrenētos labāko rezultātu sasniegšanai. Svētki noslēgsies ar koncertu.

Jautāts, vai valsts svētkos Krimuldas ļaudis labprāt izkar karogu pie sava īpašuma, J. Salmiņš teic, ka novada iedzīvotāji lielākoties ir patrioti, esot pat tādi, kam karogs pie mājas plīvo visu gadu.