04.01.2016 11:33

2015. gads Pierīgā: Ādažu novadā aizsargdambis, kanalizācijas sistēma un vienots pakalpojumu centrs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2015. gads Pierīgā: Ādažu novadā aizsargdambis, kanalizācijas sistēma un vienots pakalpojumu centrs Ādažu novada domes arhīvs

2015. gada maija beigās Ādažos ekspluatācijā tika nodots Gaujas aizsargdambja rekonstruētais posms 4,3 km garumā no zemes īpašuma "Lindas" līdz Kadagas tiltam un sakārtots 1,5 km garais posms no Tallinas šosejas līdz sūkņu stacijai, kas turpmāk ādažniekus pasargās no plūdiem.

"Šī ir novadam nozīmīga infrastruktūras būve, kas pasargās īpašumus no dabas kataklizmām un uzlabos pašsajūtu Ādažos kopumā. Lai dambis mūs sargātu, tas regulāri jākopj. Ar laiku dambi padarīsim par rekreācijas zonu gājējiem un velobraucējiem starp Ādažiem un Carnikavu," pauž Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda un Ādažu novada domes līdzfinansējumu izbūvēta kanalizācijas sistēma Baltezerā un Alderos, lai atveseļotu Mazo un Lielo Baltezeru, kā arī paplašināta ūdens kanalizācijas sistēma Ādažu centrā.

Ādažos tagad iespējams saņemt astoņus valsts iestāžu pakalpojumus. Ādažu novada domes Klientu apkalpošanas centrā, kas kļuvis par Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru, privātpersonas un uzņēmēji var saņemt ne tikai Ādažu novada pašvaldības pakalpojumus, bet arī pieteikt noteiktus Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) un Valsts ieņēmuma dienesta (VID) pakalpojumus.

Tāpat iedzīvotāji var saņemt informāciju par Nodarbinātības valsts aģentūras, Uzņēmumu reģistra, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts darba inspekcijas, VID, VSAA un Valsts zemes dienesta e-pakalpojumiem un palīdzību e-pakalpojumu lietošanā. 2016. gadā klientu apkalpošanas centrā varēs saņemt arī noteiktus Lauku atbalsta dienesta pakalpojumus.

 

* Lai pavēstītu saviem lasītājiem par 2015. gadā Pierīgā paveikto, uzrunājām Pierīgas pašvaldības un lūdzām pastāstīt par, viņuprāt, trim nozīmīgākajām lietām, kas šā gada laikā novadā paveiktas un par kurām būtu vērts uzzināt arī citu novadu iedzīvotājiem.