10.06.2012 10:31

Divi vienā jeb Ikšķiles novada jaunā seja - kultūrvēsturisks piemineklis un bērnudārzs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Divi vienā jeb Ikšķiles novada jaunā seja - kultūrvēsturisks piemineklis un bērnudārzs www.ogrenet.lv

Būvdarbi topošā Ikšķiles bērnudārza filiāles telpās - vēsturiskajā Tīnūžu muižas pārvaldnieka ēkā - jāpabeidz līdz 1. jūlijam.

Zinību dienā mājīgajās telpās pulcēsies 64 jaunie audzēkņi no 3 līdz 6 gadu vecumam. Pērnā gada vasarā uzsāktie būvdarbi izmaksājuši 700 tūkstošus latu. Ar ieguldījumu Tīnūžu muižas pārvaldnieka ēkā Ikšķilē izdarīti divi darbi – radītas papildus vietas bērniem, kā arī sakārtots valsts nozīmes kultūras piemineklis. Plašāk "Ogres TV" veidotajā video sižetā, kur komentāru sniedz Ikšķiles novada pašvaldības izglītības speciāliste Māra Niedra, domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un domes deputāts Ģirts Baķis:



"Šis projekts tiek realizēts ar diviem mērķiem – gan palielinot iespējas nodrošināt novada bērniem vietas bērnudārzā, gan arī realizējot uzdevumu, kas saistās ar vēsturisku ēku saglabāšanu," portālam "Ogrenet.lv" norādījis I. Trapiņš.

Šī būve ir unikāla ar to, ka tā ir bijusī Tīnūžu muižas pārvaldnieka māja, kurai šogad aprit simts gadu un kura ir valsts mēroga kultūras piemineklis.

Vērojot, cik rūpīgi un saudzīgi tiek atjaunota vecā ēka, kurā darbus veic SIA "Orions" un apakšuzņēmēji, arī domes priekšsēdētājs neskopojas ar atzinību: "Šķiet, ka rezultāts būs fantastisks".

Bērnudārzs atjaunotajā muižas pārvaldnieka ēkā ietilpst Tīnūžu administratīvā centra ēku kompleksā. Tepat blakus ir Tīnūžu tautas nams, kultūras mantojuma centrs "Tīnūžu muiža", Tīnūžu pamatskola, un tagad šiem objektiem pievienosies arī bērnudārzs. "Tas liek domāt, ka Tīnūžos tuvākajā laikā dzīve neapstāsies, bet virzīsies tikai uz attīstību, vairojot Tīnūžu atpazīstamību tuvākā un tālākā apkārtnē," spriež I. Trapiņš.