24.11.2015 07:42

Sējā nerimst kaislības ap "Rail Baltica" projektu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Sējā nerimst kaislības ap "Rail Baltica" projektu Einārs Binders

Sējā interese par "Rail Baltica" projektu nemainīgi liela. Pirmdien, 23. novembrī, sabiedrisko apspriešanas sanāksmi apmeklēja pulka vietējo iedzīvotāju. Arī jautājumu iedzīvotājiem bija ļoti daudz, turklāt atsevišķi novadnieki neslēpa savu neapmierinātību. Projekta īstenotājiem simboliski tika uzdāvināts pat bēru vainags.

Kā novēroja portāls "Apriņķis.lv", stāvlaukumā pie Lojas kultūras nama, kur notika vērienīgā projekta sabiedriskā apspriešana, automašīnu bija tik daudz, ka šķita, ka kultūras namā uzstājas kāds Latvijā populārs mākslinieks. Tāpat arī pirms paša pasākuma, kā arī pēc tam cilvēki kultūras namā drūzmējās pie kartēm un kopā ar pilnsabiedrības "RB Latvija" ekspertiem centās noskaidrot, kā trase varētu ietekmēt viņu dzīvi un ikdienas gaitas.

Kopumā uz sabiedrisko apspriešanu Sēja pirmdien bija ieradušies ap 100 vietējo iedzīvotāju. Tostarp arī "Jauncepļu" māju īpašnieks Vilnis Grundšteins, kurš, protestējot pret sliežu ceļu novietojumu novadā, vēl aizvien brauc ar automašīnas aizmugurē piestiprinātu zīmi ""Rail Baltica" – sūdabrāļu projekts". Pārsteigumu viņš bija sagādājis arī šoreiz. Sabiedriskās apspriešanas laikā viņš projekta īstenotājiem uzdāvināja bēru vainagu. Uz vainaga lentēm bija uzrakstīts vēstījums – "Rail Batica" dēļ tik klusi, kā pirms tam, vairs nebūs nekad.

"Man nepieņemami šķiet tas, kā tiek realizēts šīs projekts. Sējā bija pieņemts novada teritoriālais plānojums, ar ko cilvēki rēķinājās, bet tagad tam visam uzspļauj virsū. Tiek veidots atkal jauns lokālplānojums un pieņemti attiecīgi jauni likumu. Tas īsti pareizi nav. Es atnācu uz Sēju, jo šeit, Gaujmalā, bija klusums, bet tagad tas viss tiek sabojāts. Sliedes vienā no variantiem atradīsies apmēram 400 metru attālumā no manām mājām," pēc sabiedriskās apspriešanas sanāksmes portālam "Apriņķis.lv" atklāja V. Grundšteins.

Līdzīgi kā V. Grundšteins, savu neapmierinātību ar sliežu ceļu esamību novadā izteica arī vairāki citi novadnieki. Rožlapu māju saimnieks Dainis atzina, ka trase, kas atradīsies dažu simtu metru attālumā no viņa mājām, sagandēs ainavu. Proti, tagad skaistā meža vietā pa mājas logiem būs redzamas iežogotas sliedes.

"Ne jau tāpēc es pirms gada pārvācos uz Sēju, lai redzētu sliedes pa logu un dzirdētu vilcienu klaboņu. Ja es to būtu gribējis, būtu palicis Rīgā!" klāsta Dainis. Savukārt Dzintars Livčāns no Gāršumuižas "Kaiju" mājām sabiedriskās apspriešanas laikā norādīja, ka, vairākkārt runājot ar trases plānotājiem, viņam kompromisu tā arī nav izdevies atrast.

Tomēr tā nebūt nav, ka visi Sējas novada iedzīvotāji kategoriski iestājas pret šo projektu. Sabiedriskās apspriešanas laikā kāds vietējais uzslavēja projekta īstenotājus par, viņaprāt, labi paveiktu darbu, meklējot kompromisus trases novietojumam novada teritorijā, un atvainojās par atsevišķu indivīdu izlēcieniem un vainagu dāvināšanu. Jāteic, ka pēc šādas atvainošanās zālē izcēlās pamatīga kņada. Viena daļa vietējo iedzīvotāju citiem pārmeta projekta lobēšanu, bet citi neslēpa sašutumu par vietējo iedzīvotāju neiecietīgo attieksmi pret projektu.

Kopumā sanāksmes laikā Sejas novada ļaudis uzdeva daudz un dažādus jautājumus. Iedzīvotāji interesējās gan par kompensācijām, gan par to, kā trase ietekmēs zivju nārstošanu un dzīvnieku migrāciju, gan vēlējās uzzināt, kādi satiksmes ierobežojumi gaidāmi trases būvniecības laikā. Tāpat cilvēki interesējās, kādas kravas vedīs pa "Rail Baltica" sliežu ceļu, un vēlējās uzzināt, vai vēl iespējams trasi mazliet pabīdīt tālāk no mājām.

Taču pilnsabiedrības "RB Latvija" eksperts Neils Balgalis portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja, ka Sējas novada pašvaldībai vērtēšanai tiek piedāvāti divi trases varianti. Viens no sliežu ceļu variantiem, kas atrodas tuvāk Ādažu novada teritorijai, skar 120 īpašumus un šķērso deviņus pašvaldības ceļus. Savukārt otrs trases variants, kas iet gar apdzīvotām vietām "Pabaži" un "Ābelītes", skar 140 īpašumus un 11 pašvaldības ceļus.

"Mēs, kā trases plānotāji, iesakām pirmo jeb B variantu. To, kur tiek skarts mazāks skaits īpašumu un ceļu. Šis variants ir vēlamāks arī ar to, ka tas mazāk ietekmēs lielos Sējas novada lauksaimniekus, kuru zemes gabali atrastos trases A varianta abās pusēs. Taču gala lēmums, kuru no variantiem izvēlēties, būs jāpieņem Sējas novada iedzīvotājiem pašiem," teica N. Balgalis. Proti, Sējas novada pašvaldībai gala lēmums par "Rail Baltica" maršrutu novada teritorijā, tāpat kā citām trases skartajām pašvaldībām, būs jāpieņem nākamā gada pavasarī.

Vienlaikus, kā stāsta pilnsabiedrības "RB Latvija" eksperts, šovasar, precizējot trases novietojumu Sējas novada teritorijā, novada Dienvidos apmēram četru kilometru garumā ticis mainīts abu sliežu ceļa variantu novietojums. Tie tagad pabīdīti uz Rietumiem par aptuveni 150 metriem, līdz ar to trase vairs neskars senkapus, kas iepriekš tik ļoti satrauca novada iedzīvotājus. Turklāt, ja nu kas, sliežu ceļa būvniecības laikā kapu tuvumā noteikti būšot jāveic arheoloģiskā uzraudzība.

Portāls "Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka 11. novembrī iedzīvotājiem izvērtēšanai tika nodots modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums. Tāpat pagājušonedēļ 15 Latvijas pašvaldībās, tostarp arī Pierīgā, sākās sabiedrisko apspriešanu otrais raunds. Tā kā sliežu ceļu maršruts kļuvis precīzāks, izstrādātas trases alternatīvas, kā arī tapuši dažādi tehniskajiem risinājumi, piemēram, trokšņu sienas, pārvadi, tilti, iedzīvotāji varēs daudz uzskatāmāk ieraudzīt, kā nākotnē modernā dzelzceļa līnija viņus ietekmēs.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā – 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85 % no kopējām šī projekta izmaksām.

"Rail Baltica" trase Pierīgā šķērsos Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Mārupes un Olaines novadus.

Iepriekš:

Reportāža no Sējas: Ar vilcienu pāri sapņiem, pirtiņai un pļaviņai
Rail Baltica skars aitu audzētāju Sējas novadā; saimnieks cer, ka biznesa zaudēšana tiks kompensēta
Sējas novada mērs: Rail Baltica dēļ kaut kas būs arī jāzaudē
Pirmā Rail Baltica sliežu ceļa sabiedriskā apspriešana Sējā pulcē simtiem cilvēku
"Rail Baltica". Par un pret