19.11.2015 12:30

Pieejama precīzāka "Rail Baltica" satelītkarte; pirms apspriedēm būs arī konsultācijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pieejama precīzāka "Rail Baltica" satelītkarte; pirms apspriedēm būs arī konsultācijas ekrānšāviņš no www.google.lv/maps

Iedzīvotāji pirms "Rail Baltica" maršrutu sabiedriskām apspriedēm varēs saņemt individuālas konsultācijas katrā no sanāksmju vietām. Tāpat jaunajā satelītkartē iespējams aplūkot "Rail Baltica" plānoto trases novietojumu ar visiem alternatīvajiem variantiem.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja pilnsabiedrībā "RB Latvija", katrā no sabiedrisko apspriežu norises vietām divas stundas pirms sanāksmes, kā arī tās laikā, izpētes veicēji iedzīvotājiem sniegs individuālas konsultācijas. Tāpat interesenti varēs konkrētāk iepazīt trases novietojumam izstrādātās alternatīvas un uzdot jautājumus par to, kā tās varētu skart īpašumus, piedāvātajiem tehniskajiem risinājumiem, vides jautājumiem un atsavināšanas procesu.

Savukārt Google Map kartē šobrīd visiem interesentiem pieejams precīzāks dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" trases novietojums nekā šopavasar. Tāpat kartē var sīki un smalki aplūkot šovasar tapušās alternatīvas, piemēram, otro trases variantu Mārupes novadā, kas vairs nešķērso Vētras ciemu. Ar karti var iepazīties šeit.


Portāls "Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka 11. novembrī iedzīvotājiem izvērtēšanai tika nodots modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums. Tāpat šonedēļ 15 Latvijas pašvaldībās, tostarp arī Pierīgā, sāksies sabiedrisko apspriešanu otrais raunds. Tā kā sliežu ceļu maršruts kļuvis precīzāks, izstrādātas trases alternatīvas, kā arī tapuši dažādi tehniskajiem risinājumi, piemēram, trokšņu sienas, pārvadi, tilti, iedzīvotāji varēs daudz uzskatāmāk ieraudzīt, kā nākotnē modernā dzelzceļa līnija viņus ietekmēs.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā – 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85 % no kopējām šī projekta izmaksām.

"Rail Baltica" trase Pierīgā šķērsos Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Mārupes un Olaines novadus.

Iepriekš:

Satiksmes ministrijas pētījums sniedz ieskatu par to, ko un kā varētu kompensēt Rail Baltica dēļ

"Rail Baltica" Pierīgā. Par un pret