07.06.2012 09:04

Panākts mierizlīgums strīdā par projektu "Pērle" pie Mazā Baltezera

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Biedrība pie Mazā Baltezera ir panākusi iedzīvotājiem svarīgu rezultātu un tagad var pievērsties jaunām cīņām pie Lielā Baltezera," norāda biedrības "Par brīvu lielā Baltezera krastu" agrākais valdes priekšsēdētājs, tagad biedrs Artūrs Priede, kuru policija vaino naudas izspiešanā no uzņēmējiem. "Biedrība pie Mazā Baltezera ir panākusi iedzīvotājiem svarīgu rezultātu un tagad var pievērsties jaunām cīņām pie Lielā Baltezera," norāda biedrības "Par brīvu lielā Baltezera krastu" agrākais valdes priekšsēdētājs, tagad biedrs Artūrs Priede, kuru policija vaino naudas izspiešanā no uzņēmējiem. Krišjānis Grantiņš

Šonedēļ panākts mierizlīgums strīdā par projektu "Pērle" pie Mazā Baltezera Ādažu novadā.

Attīstītājs SIA "Nere E" un biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" 6. jūnijā noslēguši vienošanos par vispusīgu strīdu izbeigšanu par dzīvokļu projekta "Pērle" būvniecību Ādažu novadā pie Mazā Baltezera, vēsta biznesa ziņu portāls "Nozare.lv".

Panāktā vienošanās paredz, ka iedzīvotājiem tiks nodrošināta publiska piekļūšana pie ezera, īpaši akcentējot apkārtējo iedzīvotāju drošu un netraucētu pārvietošanos pa tauvas joslu.

SIA "Nere E" pārstāvis apliecina, ka līdzšinējās domstarpības ar biedrību, tostarp Artūru Priedi, ir pagātne, un panāktais risinājums nodrošinās abu pušu mērķu sasniegšanu.

Vienošanās arī nozīmē strīdu izbeigšanu šajā pavasarī plašu publicitāti guvušajos administratīvajos un kriminālajos procesos.

"Biedrība pie Mazā Baltezera ir panākusi iedzīvotājiem svarīgu rezultātu un tagad var pievērsties jaunām cīņām pie Lielā Baltezera," norāda A. Priede.

Kā ziņots, Mazā Baltezera krastā iecerētā daudzdzīvokļu ēkas projekta "Pērle" attīstītājs SIA "Nere E" patlaban būvdarbus neveic, jo projektam ir apturēta būvatļauja. Iespējams, jau 8. jūnijā Administratīvā rajona tiesa būvatļauju atjaunos, sacīja "Nere E" mātes kompānijas SIA "New Europe Real Estate" direktors Jānis Stakens.

Iepriekš biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" iesniedza sūdzību Administratīvajā rajona tiesā par projektam "Pērle" izsniegto būvatļauju, un tiesa to apturēja.

"Nere E" tiesā iesniedza pretsūdzību par būvatļaujas atjaunošanu, kuras izskatīšana paredzēta 8. jūnijā.

Stakens piebilda, ka patlaban jau ir izraudzīts projekta "Pērle" būvnieks, taču līgums par būvniecību vēl netiek parakstīts, kamēr nav atjaunota būvatļauja. "Patlaban nebūtu korekti nosaukt būvnieku, jo var gadīties, ka līdz 8. jūnijam mums iesniedz vēl kādu izdevīgāku piedāvājumu. Ja tāda nebūs, tad parakstīsim jau sagatavoto līgumu ar izvēlēto būvnieku," piebilda J. Stakens.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa aprīļa beigās atteikusies piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu – biedrības "Par brīvu lielā Baltezera krastu" valdes priekšsēdētājam A. Priedem, kuru policija vaino naudas izspiešanā no uzņēmējiem, aģentūrai LETA apstiprināja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 5. aprīlī atteicās apcietināt A. Priedi, jo uzskatīja, ka viņš izmeklēšanu ietekmēt nevar. Tagad viņam regulāri jāatskaitās policijā, ka viņš nekur nav pazudis.

Policija šo Centra rajona tiesas lēmumu apstrīdēja Rīgas apgabaltiesā, taču apgabaltiesa to atstāja spēkā.

Jau ziņots, ka pats A. Priede uzskata, ka viņš naudu no firmas "New Europe" pārstāvjiem nav izspiedis, bet tā ir bijusi tikai "lomu spēle, kur katrs grib izzondēt, ko otrs grib". To A. Priede iepriekš paziņojis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De Facto".

Projekta "Pērle" autors ir arhitektu biroja "AB3D" arhitekts Juris Mitenbergs, un "Pērle" būs vienīgais ēku komplekss Latvijā, kur ēka daļēji atrodas virs ūdens. Projekts 2008. gadā MIPIM arhitektūras gadatirgū Kannās saņēma apbalvojumu kategorijā "Nākotnes projekti".

Projektā "Pērle" plānots investēt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu). To plānots nodot ekspluatācijā jau nākamā gada beigās.

Iepriekš:
Skandalozā Mazā Baltezera "Pērles" projekta attīstītājs gaida būvatļaujas atjaunošanu