10.11.2015 11:33

Dzelzceļa līnijai "Rail Baltica" tapis ieteicamais maršruts; zināmi arī sabiedrisko apspriežu datumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzelzceļa līnijai "Rail Baltica" tapis ieteicamais maršruts; zināmi arī sabiedrisko apspriežu datumi "RB Latvija" vizualizācija

Trešdien, 11. novembrī iedzīvotājiem izvērtēšanai tiks nodots modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) ziņojums. Savukārt jaunnedēļ 15 Latvijas pašvaldībās, tostarp arī Pierīgā, notiks sabiedriskās apspriešanas, kurās iedzīvotāji varēs sīki un smalki iepazīties ar precīzu sliežu ceļu novietojumu un dažādiem trases tehniskajiem risinājumiem.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja pilnsabiedrībā "RB Latvija", kopš iepriekšējās sabiedriskās apspriešanas sanāksmēm šopavasar, eksperti visā trases garumā A un B variantiem, kā arī visām alternatīvām izveidojuši tehniskos risinājumus, nosakot dzelzceļa līnijas profilu un trašu aizņemtās teritorijas 60 metru platā joslā.

Vienlaikus, kā norāda izpētes veicēji, tapis ir arī ieteicamais trases variants, kas ietver labākos novietojuma risinājumus, balstoties uz pašvaldību un iedzīvotāju vēlmēm. Lēmuma pieņemšanai par trases novietojumu iedzīvotāju un pašvaldību rīcībā būs visas alternatīvas un visi izstrādātie risinājumi.

"Rekomendējamais trases variants ietver lielākas iespējas novadu attīstībai, mazāk ietekmē aizsargājamās dabas teritorijas, nesadala lauku saimniecības, būtiski mazāk skar blīvi apdzīvotās vietas un privātpersonu īpašumus. Tas rada iespēju reģionālo staciju attīstīšanai nākotnē, nodrošina drošu attālumu no radioaktīvo atkritumu glabātuves "Radons", Mārupē - atrodas vienotā transporta koridorā, par ko saņēmām uzņēmēju un iedzīvotāju atbalstu. Rekomendējamais trases variants veidots, vadoties no iedzīvotāju un pašvaldību izteiktajām vēlmēm," skaidro "RB Latvija" telpiskās plānošanas eksperts Neils Balgalis.


Ar nupat tapušo IVN ziņojumu iedzīvotāji veselu mēnesi, sākot no 11. novembra, var iepazīties novadu pašvaldību tīmekļa vietnēs, kā arī www.sam.gov.lv, www.railbaltica.info un www.environment.lv, kā arī klātienē sabiedriskajās apspriedēs, kas sāksies 19. novembrī.

Plānots, ka pirmās sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiks Ķekavas un Mārupes novadā. Apspriede Ķekavā norisināsies 20. novembrī plkst. 18 Ķekavas kultūras namā Gaismas ielā 17, bet Mārupes kultūras namā Daugavas ielā 29 tā notiks dienu vēlāk, proti, 21. novembrī plkst. 10.

23. novembrī par plānoto "Rail Baltica" trašu novietojumu varēs izteikties Olaines un Sējas novada iedzīvotāji. Apspriede Sējas novadā norisināsies plkst. 11 novada kultūras namā "Loja", bet Olainē plkst. 12 novada kultūras centrā Zeiferta ielā 11.

Bet 25. novembrī sabiedriskās apspriešanas notiks Inčukalna un Salaspils novados. Inčukalna novadā tā norisināsies plkst. 12 Vangažu kultūras namā Gaujas ielā 12, bet Salaspilī tā notiks plkst. 18 Salaspils novada domes zālē Līvzemes ielā 8.

Ropažu novadā par plānoto "Rail Baltica" trašu novietojumu varēs izteikties 26. novembrī plkst. 12 Zaķumuižas klubā Parka ielā 6.

Savukārt Stopiņu un Garkalnes novados sabiedriskās apspriešanas sanāksmes ieplānotas 30. novembrī. Garkalnes novada domes Lielajā zālē Brīvības gatvē 455 tā notiks plkst.12, bet Ulbrokas vidusskolā tā notiks plkst. 17.

Pati pēdējā sabiedriskā apspriešana ieplānota Baldones novadā, tur tā notiks gada 1.decembrī plkst. 18 Baldones kinoteātrī Daugavas ielā 2.

Vienlaikus jāpiebilst Sējas, Ropažu, Inčukalna, Garkalnes, Salaspils un Stopiņu novados sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiks vienlaikus ar 330kV elektroapgādes līnijas jeb tā saucamo Latvijas-Igaunijas starpsavienojuma sabiedrisko apspriešanu.

Kā zināms, projekta "Rail Baltica" Latvijas posma detalizēta tehniskā izpēte un ietekmes uz vidi novērtējums, ko veic pilnsabiedrība "RB Latvija", norit kopš pagājušā gada. Februārī un martā 15 Latvijas pašvaldībās par modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" novietojumu notika sākotnējā sabiedriskā apspriešana, kurā neiztika bez vētrainām diskusijām. Pavasarī sevišķi neapmierināti ar piedāvātajiem sliežu ceļiem bija Mārupē un Ķekavā.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā – 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85 % no kopējām šī projekta izmaksām.

Iepriekš:
"Rail Baltica" Pierīgā. Par un pret