06.06.2012 11:27

Ķekavas novadā slimniekus pārvadā ar pašvaldības transportu, arī ar pagastveča auto

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Ķekavas novadā sabiedriskā transporta problēmas ir viens no aktuālākajiem jautājumiem, kura risināšana notiek pamazām, taču viss galvenokārt atduras pret finanšu trūkumu, video intervijā atzīst Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis ("Vienotība").

Uz jautājumu, vai maršrutu Ķekava-Rīga būtu iespējams nodrošināt ar lielākas ietilpības autobusiem, R. Jurķis teic: "Esam panākuši, ka pārvadātājs tajā nodrošina savus lielākās ietilpības autobusus, kur ir vairāk stāvvietu. Tāpat panākts, ka atsevišķu reisu autobusos iespējams iekāpt arī vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem invalīdu ratiņos."

Viss Ķekavas novada mēra komentārs skatāms šeit:



Aktuāls ir arī jautājums, vai kādreiz tiks nodrošināta pastāvīga satiksme ar Salaspili, jo patlaban rodas problēma, kad Ķekavas vietējie ārsti izsniedz nosūtījumus procedūru veikšanai Salaspilī.

Uz to pašvaldības vadītājs atbild, ka tas arī galvenokārt ir atkarīgs no finansējuma un darba organizācijas. Patlaban pašvaldības transports nodrošina pacientu vadāšanu, tostarp šādām vajadzībām ikdienā tiek izmantots arī paša R. Jurķa dienesta auto. "Dakteriem varbūt vairāk jāpadomā, kur pacientu nosūtīt, jo bez Salaspils šādas iespējas ir tepat, novada Valdlaučos, kā arī Rīgā," viņš norāda. Pilns komentārs šeit:



Savukārt par problēmu, ka Ķekavai cauri braucošie autobusi (no Daugmales, Vecumniekiem, Bauskas u.c.) apstājas gandrīz vienlaicīgi un līdz ar to neatslogo transporta risinājumu ar galvaspilsētu, R. Jurķis atzīst, ka transporta problēmas pašvaldībā patiešām ir sasāpējušo jautājumu vidū, tādēļ nepieciešams laiks, lai tos visus apkopotu un rastu risinājumu. Turklāt īpašs atsvars tam būtu, ja valsts dotācijas tiktu atjaunotas iepriekšējo gadu līmenī.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsāk izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Nākamā viesošanās plānota pie Mālpils novada domes priekšsēdētāja Aleksandra Lielmeža (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij"). Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Video: Roberts Jurķis par to, kādēļ Pļavniekkalna ielā jāuzlauž asfalts