22.09.2015 17:05

Pierīgas pašvaldības dibina biedrību, lai lobētu savas intereses varas gaiteņos

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai Pierīgas novadu intereses tiktu saklausītas varas gaiteņos, virkne Rīgas apkaimes pašvaldību grasās dibināt biedrību "Pierīgas pašvaldību apvienība", portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Carnikavas novada pašvaldības priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

"Pierīgas novadiem, kuros dzīvo liela daļa Latvijas iedzīvotāju, ir vienoti mērķi, problēmas un intereses. Un dažkārt esam sastapušies ar situāciju, ka mūsu vēlmes un argumenti netiek saklausīti. Viena pašvaldība nav cīnītāja, tāpēc, apvienojoties lielākajai daļai Pierīgas vietvaru, tiks dibināta šāda biedrība," sacīja D. Jurēvica.

Viņa norādīja, ka biedrība "Pierīgas pašvaldību apvienība" tikšot dibināta neatkarīgi no Latvijas Pašvaldību savienības un būšot visai līdzīga tādai organizācijai kā Latvijas lielo pilsētu asociācija. "Latvijas Pašvaldību savienībai diemžēl nav tādas kapacitātes, lai aizstāvētu Pierīgas intereses, tāpēc Pierīgas pašvaldības savas intereses lobēs caur šo apvienību," teica Carnikavas domes vadītāja.

D. Jurēvica arī zināja teikt, ka lēmums par šādas apvienības nepieciešamību Pierīgas vietvaru vidū tika pieņemts tāpēc, ka varas gaiteņos pēdējā gada laikā netiek saklausītas Pierīgas pašvaldību iebildes virknē svarīgu jautājumu.

"Kaut vai tas pats Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums, kura dēļ Pierīgas novadiem jāatvēl lauvas tiesa sava budžeta līdzekļu citu pašvaldību dotēšanai. Saeimā un valdībā lemjot par to, neviens mūsu argumentus neņēma vērā! Tāpat redzam, ka arī tagad saistībā ar lēmumu pārtraukt privāto bērnudārzu dotēšanu Pierīgai tiek pārmests, ka tā neko nav darījusi, lai mazinātu bērnu dārzu rindas. Tā gluži nav, jo jauni bērnudārzi tika uzcelti gandrīz visur," klāstīja D. Jurēvica, pieļaujot, ka tieši "Pierīgas pašvaldību apvienība" nākotnē varētu būt tā organizācija, kas visas šīs tikai Pierīgai aktuālās problēmas varētu argumentēti visiem izskaidrot.

Plānots, ka lēmums par šīs apvienības dibināšanu tiks skatīts Carnikavas, Ādažu, Olaines un Ķekavas domes sēdēs šonedēļ.  Savukārt Inčukalna novads iestāties "Pierīgas pašvaldību apvienībā" jau ir piekritis, liecina pašvaldību mājaslapā atrodamā informācija.

Iepriekš:

Pierīgā lēmumu pārtraukt privāto bērnudārzu un auklīšu dotēšanu sauc par nežēlīgu

Jaunais pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums nebūs nekāda burvju nūjiņa

Normunds Līcis: Saeima, ejot lielo pilsētu pavadā, iznīcina Latgali un Pierīgu

Ķekavas mērs: Jaunais pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums būs būtisks slogs

Ādažu mērs lūdzis prezidentu Bērziņu neizsludināt Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumu

Arī Carnikavas vadītāja vēstulē lūgusi prezidentu neizsludināt Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumu