29.08.2015 18:56

Babītes novada mazie iedzīvotāji tiek pie jaunām bērnudārza telpām

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien svinīgi tika atklāta Babītes novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes (PII) "Saimīte" piebūve, kas savās mājīgajās telpās no 1. septembra uzņems 40 Babītes novada bērnus.

Kā sacīja PII "Saimīte" vadītāja Inga Erdmane-Hermane, kura amatā ir kopš šā gada marta, jau iepriekšējās vadītājas Evitas Vincevičas laikā radusies ideja, ka bērnudārzs varētu paplašināties, uzceļot laukumā blakus jau esošajām bērnudārza ēkām vēl vienu. Tagad tas ir izdarīts, un "Saimītē" būs vieta vēl divām divgadnieku grupām jeb 40 bērniem.

Tas nozīmē, ka 1. septembrī pašvaldības PII "Saimīte" turpmāk apmeklēs 296 bērni, no kuriem 40 mitināsies un darbosies jaunajā ēkā. Līdzšinējām 12 bērnudārznieku grupām pievienosies vēl divas. Pamatā šeit dienas pavada bērni no Piņķiem, Lapsām, Beberiem, Dzilnuciema.

"Taču neaizmirsīsim, ka Babītes novadā pašvaldības PII ir arī Babītē un bērnudārza grupiņa Salas sākumskolā Spuņciemā, kuras apmeklē attiecīgi 63 un 50 bērni," teic "Saimītes" vadītāja, piebilstot, ka novadā vēl ir arī trīs privātie bērnudārzi – "Vinnijs", "Varavīksnes putni" un "Liesmiņas", kurus apmeklē 172 novada bērni. Gan pašvaldības, gan privātajos bērnudārzos brīvu vietu nav. Gribētāji sūtīt savus bērnus uz PII ir palikuši arī pēc tam, kad mēs esam uzņēmuši vēl divas grupas," skaidro I. Erdmane-Hermane.

PII "Saimīte" jaunās ēkas atklāšanā bija klāt arī novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence. Viņš sarunā ar "Apriņķis.lv" uzsvēra, ka novadā pašlaik ir deklarējušies 10 tūkstoši 300 iedzīvotāji. No tiem ceturtā daļa ir bērni un jaunieši vecumā līdz 18 gadiem.

"Tā kā katru gadu dzimst arvien vairāk bērnu, nepieciešamība pēc pirmskolas bērnu iestādēm novadā ir liela. Ja "Saimīti" tagad apmeklēs turpat 300 bērnu, tad līdzīgs skaits iet privātajos bērnudārzos un sākumskolās gan tepat novadā, gan Rīgā un citur. Tādos gadījumos mēs piedalāmies ar līdzfinansējumu un nākamgad, visticamāk, mēs PII tērēsim ap diviem miljoniem eiro. Bet tas ir to vērts.

Tiesa, mums ir arī turpat 840 skolēnu Babītes vidusskolā. Mācības 1. septembrī uzsāks bērni piecās pirmajās klasēs. Tāpēc šobrīd jau ir parakstīts līgums par jaunas Babītes vidusskolas piebūves projektēšanu un būvniecību. Savukārt Salas sākumskolā 1. septembrī mācības uzsāks 29 izglītojamie.

No vienas puses priecājamies, ka novadā pieaug iedzīvotāju skaits, taču tas prasa arī ieguldījumus infrastruktūrā. Turklāt 500 novada skolēnu mācās arī Rīgā un Jūrmalā.

Ir arī skaidrs, kas Babītes novadā notiks vismaz tuvākajā nākotnē, jo pašlaik cilvēki šeit pērk mājas un dzīvokļus, un novadā ir jau apmēram 200 daudzbērnu ģimeņu. Tātad mums pietiek, sacīsim, labu problēmu, ar kurām pagaidām tiekam galā," uzsvēra A. Ence.