30.05.2012 09:29

Saulkrastu novadā būs jauns atkritumu apsaimniekotājs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Saulkrastos par atkritumu apsaimniekošanu rūpēsies "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija".

Šomēnes poligonā "Daibe" Pārgaujas novadā noritēja SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO) dalībnieku sapulce, kurā tika lemts par Saulkrastu novada pašvaldības izteikto vēlmi pievienoties ZAAO. Sapulcējušies vienbalsīgi atbalstīja Saulkrastu novada pašvaldības pievienošanos ZAAO, vēsta aģentūra LETA.


Līdz ar šīm izmaiņām tika palielināts ZAAO dalībnieku - pašvaldību - skaits līdz 26, no kurām 22 atrodas Ziemeļvidzemē, trīs Malienas reģionā, un viena tagad arī Pierīgā.

Izsakot lūgumu uzņemt Saukrastu novadu ZAAO sastāvā, novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis uzsvēra, ka šādu izvēli ietekmēja uzņēmuma labā reputācija, sakārtotā sistēma atkritumu apsaimniekošanas jomā, augstais servisa līmenis un veiksmīgā sadarbība ar pašvaldībām. Ne mazāk svarīgs bija arī ZAAO izteiktais nākotnes redzējums par atkritumu apsaimniekošanu Saulkrastu novadā. Turklāt pašvaldībai ir pienākums līdz 2013. gada jūlijam izvēlēties vienu atkritumu apsaimniekotāju sava novada teritorijā, bet valstī noteiktā iepirkumu procedūra ir sarežģīta un neelastīga.

ZAAO dalībnieku sapulcē tika diskutēts arī par CSA poligona "Daibe" iespējamo pievadceļa rekonstrukciju, lai uzlabotu piekļuvi gan uzņēmuma darbiniekiem, gan klientiem. Bet ZAAO noglabāšanas daļas vadītājs Ģirts Kuplais sanākušos iepazīstināja ar poligona darbību, rādot arī paveikto Eiropas Savienības Kohēzijas fonda Ziemeļvidzemes reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta IV kārtas gaitā. Poligona "Daibe" jaunajām atkritumu priekšapstrādes un šķirošanas centra strādnieku telpām tika svinēti spāru svētki.

ZAAO ir pašvaldību dibināta organizācija un jau vairāk nekā 13 gadus sniedz kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Ziemeļvidzemes novados. Uzņēmums veido uz ilgtspējīgu attīstību balstītu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, ar to saprotot ne tikai apkārtējai videi un cilvēkiem drošu atkritumu savākšanu un noglabāšanu, bet arī atkritumu šķirošanu un dabas resursu taupīšanu.