19.06.2015 17:54

Ražots Baldonē – no vaļasprieka līdz precei

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ražots Baldonē – no vaļasprieka līdz precei Arnolds Ziemelis

Ceturtdien Baldones ziedu veikalā "Ziedu stādi" tika atklāts stends "Ražots Baldonē". Tajā gan Baldones iedzīvotāji paši, gan novada viesi varēs aplūkot aktīvāko un čaklāko vietējo amatu pratēju veikumu un ražojumus iegādāties.

Stends "Ražots Baldonē" ir tapis pēc domes speciālista Paula Granta skices ar Baldones pedagoga, tagad uzņēmēja, privātās interešu izglītības iestādes "Jaunrades skola" direktora Arnolda Ziemeļa praktisku atbalstu.

Baldones novada iedzīvotāji gatavo interesantas un unikālas lietas – rotas, rotu lādītes, kosmētiku, vaska sveces un daudz ko citu. Tagad šie ražojumi būs gan apskatāmi, gan nopērkami jaunatklātajā stendā. Šeit savus darinājumus izvietojis arī stenda izveidotājs, darbmācības skolotājs Arnolds Ziemelis.

Viņš, nodarbojoties Jaunrades skolā, jauniešiem kustības "Ripo auto" ietvaros cenšas iemācīt atšķirību starp vaļasprieku un preci. Tas nozīmē, ka jaunie amatnieki mācās ne tikai projektēt un izgatavot īpašus koka auto modelīšus, ar kuriem piedalās ātruma sacīkstēs, bet arī apgūst iemaņas, kā tos pārdot. Jau tūlīt pēc atklāšanas viens no šiem unikālajiem koka auto modelīšiem tika nopirkts.

Nule atvērtajā stendā "Ražots Baldonē" ir aplūkojamas un nopērkamas nepārtikas preces, bet cerams, ka drīz šim pirmajam stendam jau kādā citā Baldones veikalā parādīsies speciāla vitrīna, kur vienkopus būs redzams un nopērkams arī Baldones novadā saražotais pārtikas preču klāsts.