14.05.2015 18:51

FOTO: Krimuldas novada mēra krēslā atgriežas Juris Salmiņš (papildināta)

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Jurim Salmiņam domes darbs nav svešs, jo kā nekā mēra amatā savulaik tika pavadīts 21 gads Jurim Salmiņam domes darbs nav svešs, jo kā nekā mēra amatā savulaik tika pavadīts 21 gads Einārs Binders

Ceturtdien, 14. maijā, Krimuldas novada domes sēdē par jauno novada priekšsēdētāju tika ievēlēts Juris Salmiņš no "Reģionu alianses" un ZZS apvienotā saraksta.

Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti J. Salmiņš no "Reģionu alianses", ZZS apvienotā saraksta un Mārtiņš Ozoliņš no Krimuldas novada partijas, kuri abi jau iepriekš ir pildījuši novada domes vadītāja pienākumus.

Ar astoņām balsīm par un septiņām balsīm pret par novada mēru tika ievēlēts J. Salmiņš. Viņu atbalstīja visi "Reģionu alianses", ZZS deputāti, kā arī "Vienotības” pārstāvis Aivars Buņķis.

Kā portālam "Aprinķis.lv” uzreiz pēc ievēlēšanas sacīja J. Salmiņš, domes darbs viņam nav svešs, jo kā nekā mēra amatā savulaik tika pavadīts 21 gads. Tomēr atgriešanās savā ziņā viņam ir pārsteigums.

"Darbs domē man nav svešs, bet pirmais, ko es darīšu, – iepazīšos ar paveikto. Un kā priekšsēdētājam mans uzdevums būs novest līdz galam un īstenot jauno novada attīstības un teritorijas plānojumu. Tāpat ceru novērst domē šķelšanos, lai visi ievēlētie deputāti strādātu pie novada attīstības kopā. Man kā novada vadītājam ir mērķis – lai gan iedzīvotāji, gan uzņēmēji justos Krimuldas novadā kā mājās," teica jaunais domes priekšsēdētājs.

Kā zināms, 30. aprīlī pēc paša iniciatīvas no novada domes priekšsēdētāja amata atkāpās līdzšinējais mērs Guntars Grīnvalds. Atstāt novada domes priekšsēdētāja amatu G. Grīnvalds nolēma, jo tika pieņemti jauni profesionāli izaicinājumi.

"Pēc gandrīz divu gadu darba esmu pieņēmis jaunus profesionālus izaicinājumus, kuru dēļ būtu apgrūtināta pilnvērtīga pienākumu pildīšana kā domes priekšsēdētājam. Tomēr arī turpmāk darbošos novada interesēs kā deputāts un iesākto projektu sekmīgai realizācijai būšu domes Attīstības komitejas vadītājs," iepriekš savu lēmumu portālam "Aprinķis.lv" skaidroja G. Grīnvalds.

Par Krimuldas novada mēru G. Grīnvalds tika ievēlēts 2013. gadā. Toreiz par viņa iecelšanu amatā balsoja astoņi deputāti no "Reģionu alianses", ZZS, kā arī viens partijas "Vienotība" pārstāvis.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Krimuldas novada domē septiņas no kopumā 15 vietām ieguva "Reģionu alianses" un "Zaļo un zemnieku savienības" apvienotais saraksts, sešas vietas – Krimuldas novada partija, pa vienai vietai tika partijai "Vienotība" un apvienībai "Iedzīvotāji".