07.05.2015 17:28

Pierīgas mēriem vairāk patīk krāt, nevis dzīvot uz parāda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas mēriem vairāk patīk krāt, nevis dzīvot uz parāda Delfi.foto.lv

Pierīgas mērus drīzāk varētu saukt par krājējiem, nevis parādniekiem. Liela daļa no pašvaldību vadītājiem veido uzkrājumus nebaltajām dienām, tomēr daži pagastveči pamanījušies izveidot paprāvas naudas rezerves.

Izpētot novadu vadītāju valsts amatpersonu deklarācijas, secināms, ka vislielākie krājēji Pierīgā ir Garkalnes, Jūrmalas, Mārupes un Stopiņu novadu priekšsēdētāji. Lai gan salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu Garkalnes novada domes vadītāja Mārtiņa Gunāra Bauzes-Krastiņa uzkrājumu apmērs sarucis, var teikt, ka viņš ar savām 68,86 tūkstošu eiro lielajām naudas rezervēm ierindojas lielāko krājēju vidū.

Savukārt Jūrmalas novada domes vadītājs Gatis Truksnis pērn – gluži pretēji – savus uzkrājumus pavairojis. Kā liecina viņa deklarācija, 2013. gadā Jūrmalas mēram bija uzkrati 41,49 tūkstoši eiro, bet šogad viņš ir deklarējis 64,53 eiro lielas naudas rezerves.

Tāpat arī Stopiņu novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs ar 58,62 tūkstošiem eiro un Mārupes novada vadītājs Mārtiņš Bojārs ar 65 tūkstošiem eiro ierindojas starp lielākajiem krājējiem. Šeit gan jāatzīmē, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu Mārupes mēra uzkrājumu apmērs ievērojami sarucis. Proti, M. Bojārs 2013. gadā bija deklarējis 212,54 tūkstošus eiro un 80,18 tūkstošus ASV dolāru lielus uzkrājumus.

Krāt patīk arī Inčukalna novada domes priekšsēdētājam Aivaram Nalivaiko. Viņa valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka bankā un skaidrā naudā viņš glabā 56,24 tūkstošus eiro. Turklāt pērn viņš pamanījies arī kādam aizdot 80,29 tūkstošus eiro.

Bet Mālpils, Olaines, Babītes un Salaspils mēru uzkrājumu apmērs lēšams no dažiem simtiem līdz dažiem tūkstošiem eiro. Savukārt Siguldas, Baldones, Carnikavas, Sējas un Ikšķiles novadu vadītāji naudu ne bankā, ne zeķē neglabā.

Iepriekš:

Ādažu novada domes priekšsēdētājam vairāk nekā 300 tūkstošu eiro lielas parādsaistības

Pierīgas mēru vidū pērn vislielākie ieņēmumi bijuši Mārupes un Stopiņu novada priekšsēdētājiem

Garkalnes novada mērs pērn savā īpašumā ieguvis trīs zemes gabalus Jūrmalā