21.05.2012 07:24

Vai Ķekava iet Iecavas pēdās?

Autors  Ilgonis Leišavieks, "Turies, Ķekava!"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vai Ķekava iet Iecavas pēdās? Ilgonis Leišavnieks

Pļavniekkalna ielā Ķekavā paredzēts sākt ūdensvada ieklāšanu, kas saistīta ar ceļa seguma maiņu.

Raidījumā "De facto" 13. maijā bija stāsts par ceļa remontu Iecavā, kur vienu gadu uzklāj asfaltu, bet citu gadu to uzlauž, liek caurules un atkal asfaltē. TV žurnālisti to nosauca par "saimniekošanu LV gaumē", saprotot, ka Iecavas pašvaldībai ir grūti spēkoties ar ministriju visatļautību.

Ķekavā no A7 ceļa līdz Pļavniekkalna skolai tiks būvēts arī gājēju un velosipēdistu celiņš. Nav satraukuma par četrus gadus veca asfalta seguma maiņu, bet izbrīnu rada ceļa apmaļu remontdarbi, kas veikti īsi pirms Pļavniekkalna ielā parādījās informatīvās plāksnes par Eiropas Savienības (ES) finansēto darbu uzsākšanu.

Tā kā es regulāri braucu pa Pļavniekkalna ielu, pamanīju arī svaigi remontētās bedrītes un nodomāju, ka ūdenssaimniecības projekta sākšana ir atlikta. Nevarēju iedomāties, ka divas nedēļas pirms kapitāliem ceļa remontdarbiem lāpīs bedrītes.

Ceļa apmale un asfalta malas bedrainākās vietas ir aizbērtas ar šķembām un noblietētas. Būvējot gājēju celiņu, esošā asfalta mala tiks norakta un veidots jauns savienojums ar brauktuvi. Vienlaikus tiks norakts arī pirms pāris nedēļām iebērtais un noblietētais šķembu maisījums bedrītēs.

Par Iecavu skaidrs – ministriju neregulēs pašvaldība. Bet kas gan traucēja pašvaldībai savās struktūrās saskaņot darbus Pļavniekkalna ielā?

Samaksāts ir par šķembām, paveikto darbu firmai un arī pašvaldības speciālistiem, lai koordinētu darbus. Par ceļu remontu un satiksmes organizāciju politiskajā līmenī atbild komiteja piecu cilvēku sastāvā. Atliek vien izveidot deputātu izmeklēšanas komisiju, lai būtu kā Saeimā.

Jārosina Latvijas Pašvaldību savienībai izveidot balvu "Saimniekošana LV gaumē". Ķekava šai nominācijai varētu pieteikt Pļavniekkalna ielu.

Ja jums ir savi kandidāti, rakstiet mums uz jauno redakcijas adresi – Nākotnes iela 2, Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, LV-2123.