23.04.2015 12:35

Siguldas gaisa trošu ceļa stacijas būvdarbi tuvojas noslēgumam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēteris Pastars stāsta, ka līdz gaisa trošu ceļa stacijas pārbūves projekta īstenošanas beigām ir palikuši gan lielāki, gan mazāki darbi, taču, tēlaini izsakoties, suns ir pārkāpts, palikusi tikai aste un pakaļkājas. Pēteris Pastars stāsta, ka līdz gaisa trošu ceļa stacijas pārbūves projekta īstenošanas beigām ir palikuši gan lielāki, gan mazāki darbi, taču, tēlaini izsakoties, suns ir pārkāpts, palikusi tikai aste un pakaļkājas. Einārs Binders

Nobeigumam tuvojas būvdarbi Siguldas gaisa trošu ceļa stacijā. Nedēļas vidū gan te valda klusums, taču kopš ziemas ir notikušas būtiskas izmaiņas – šajās dienās ir beigusies jaunās stacijas ēkas karkasa uzstādīšana.

Siguldas gaisa trošu ceļa vadītājs Pēteris Pastars stāsta, ka savā vietā ir nostājušies Siguldas gaisa trošu ceļa stacijas jaunās ēkas sienas un jumts. Koka konstrukciju arkās vēl ir atlicis ielikt logus. Tāpat kā ēku uzbūvēja latviešu amatnieki no Ieriķiem, arī piemēroti logi nāks no Latvijas firmas, un tie savā vietā varētu būt jau aprīlī.

"Jaunajā ēkā atradīsies kase, darbinieku telpas, suvenīru veikaliņš un neliela kafejnīca. Nosaukums gan tai vēl nav izdomāts. Vēlāk sekos stacijas otrās kārtas ar restorānu izbūvi," teic P. Pastars.

"Pašlaik mūs aizkavē lietusūdens novadīšanas sistēmas un kanalizācijas izbūve, jo to mēs realizēsim kopā ar Siguldas novada domi. Šobrīd notiek iepirkuma konkurss, un tikai tad sekos būvdarbi. Līdz tam jauno gaisa trošu ceļa stacijas jauno daļu atvērt nevarēsim. Tiesa, tas nevilksies mūžīgi, un, iespējams, līdz Jāņu dienai jau viss varētu būt kārtībā. Tas nozīmē, ka, funkcionējot jaunajai stacijas ēkai, gravā neveidosies tādi izskalojumi, kādi bija tad, kad darbojās vecā ūdens novadīšanas sistēma. Tagad ūdens tecēs citā virzienā un necietīs daba, jo mēs taču atrodamies Gaujas nacionālajā parkā," uzsver P. Pastars.

Vēl viņš atgādināja, ka ar maija sākumu vagoniņš atkal sāks kursēt katru dienu. Pašlaik tas notiek tikai nedēļas nogalē.