16.05.2012 17:32

Saulkrastos pirms Muzeju nakts svinībām atklās Saules laukumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos pirms Muzeju nakts svinībām atklās Saules laukumu www.saulkrasti.lv

19. maijā Muzeju nakts pasākumu laikā pašā Saulkrastu centrā notiks svinīgā Saules laukuma atklāšana.

Īsta svinēšana sāksies pulksten 17, kad visi aicināti pulcēties pie Velosipēdu muzeja, lai reģistrētos svētku braucienam un izgreznotu savus velosipēdus, bet pats svarīgākais – lai sveiktu muzeju un ieskatītos jaunākajos tā guvumos.

Krāšņs solās būt arī svētku velobrauciens – pulksten 18.30 no Velosipēdu muzeja uz Saules laukumu pilsētas pašā centrā. Pulksten 19 svinīgi tiks atklāts Saules laukums, un tad ikvienam Kapteiņa vadībā būs iespēja iemēģināt roku gan mucu velšanā, gan burinieku veidu atpazīšanā, gan jūras mezglu siešanā, gan aplūkot retro velosipēdu fotogrāfijas. Kopā ar Saulkrastu mākslinieciskajiem kolektīviem un Zdislavu Romanovski tiks izdejotas un izdziedātas skaistākās dziesmas par jūru. Tuvojoties svētku kulminācijai, balvas saņems daiļākās Lielās un Mazās Saulkrastu Katrīnas un brašākie Lielie un Mazie Saulkrastu Kapteiņi!

Pēc apbalvošanas turpināsies lustes Saules laukumā, jo visu priekam uz lielā ekrāna būs skatāma filma "Zvejnieka dēls" (1939), bet kājas varēsim izlocīt zaļumballes mūzikas ritmā kopā ar pūtēju ansambli "Rīga".

Svētku rīkotāji aicina uzvilkt svītrainus jūrnieku vai retro stila tērpus, aksesuārus, līdzi ņemt visu ģimeni, sveicienus Velosipēdu muzejam, svētku brauciena atribūtus (taures, zvanus) un labu garastāvokli.

Muzeju naktī līdz pusnaktij būs atvērta arī Saulkrastu Pēterupes evanģēliski luteriskā baznīca.

Svētki tapuši, sadarbojoties Saulkrastu novada domei, Saulkrastu Velosipēdu muzejam, radošajai apvienībai "Seasidefeeling" un Saulkrastu novada pašvaldības aģentūrai "Saulkrastu kultūras un sporta centrs".

Detalizēta "Muzeju nakts" programma:


Plkst. 17.00–17.30 Pulcēšanās pie Velosipēdu muzeja, reģistrēšanās svētku braucienam, velosipēdu izgreznošana.

Plkst. 17.30–18.30 Svētku uzruna un Saulkrastu Velosipēdu muzeja sumināšana 15.jubilejā, jaunākā eksponāta prezentācija un ekspozīcijas apskate.

Plkst. 18.30–19.00 Saulkrastu Katrīnu un Kapteiņu svētku velobrauciens "Ieripo vasarā Saulkrastos" no Velosipēdu muzeja uz Saules laukumu.

Plkst. 19.00 Svinīga Saulkrastu Saules laukuma atklāšana un svētku balle "Pa kapteiņu modei" – jūras mezglu siešana, burinieku atpazīšana, foto prezentācija par retro velosipēdiem, mucu velšana, dziesmas un dejas kopā ar Saulkrastu mākslinieciskajiem kolektīviem un Zdislavu Romanovski.

Plkst. 21.00 Daiļāko Lielo un Mazo Saulkrastu Katrīnu un brašāko Lielo un Mazo Saulkrastu Kapteiņu apbalvošana. Pēc apbalvošanas – dejas kopā ar filmas "Zvejnieka dēls" demonstrējums uz lielā ekrāna.

Savukārt Saulkrastu Pēterupes evanģēliski luteriskā baznīca būs atvērta līdz pusnaktij.