11.03.2015 11:48

Aptauja Salaspilī: Vai ir pareizi paaugstināt akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, arī alum?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Salaspilī: Vai ir pareizi paaugstināt akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, arī alum? arhīvs

Iespējams, jau no šā gada 1. jūlija tiks paaugstināts akcīzes nodoklis alkoholiskajiem dzērieniem, piemēram, alum pat par 16 procentiem. Akcīzes nodoklis stiprajiem dzērieniem pakāpeniski augs līdz 2017. gadam.

Mārtiņš, pensionārs:
Valdības nodomos paaugstināt akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, ieskaitot alu, es neko sliktu neredzu. Pats ar stiprajiem dzērieniem nekad neesmu aizrāvies, tāpēc pret cenu paaugstinājumu alum un citiem dzērieniem neiebilstu. Tie, kuriem jaunās cenas šķitīs par augstām, gan jau zinās, kur atrast kaut ko lētāku.
Zane, zīmola vadītāja:
Tā, manuprāt, nav nekāda problēma, jo alkohols taču nav ikdienas patēriņa prece. Drīzāk tas ir luksuss, par ko attiecīgi arī ir jāmaksā. Lai iedzer tie, kuri to var atļauties. Es uztrauktos, ja runa būtu par maizi vai pienu.
Zane, jaunā māmiņa:
Pārliecinoša viedokļa šajā jautājumā man nav. Pašlaik mēs ģimenē vairāk domājam par piena kokteiļiem. Iespējams, ka alkohola cenu celšanās nedaudz ierobežos dzeršanas izplatību.
Dainis, gaļas fasētājs:
Domāju, ka cenu celšana alkoholiskajiem dzērieniem, it īpaši alum, nav pareiza. Pirmām kārtām valstī pieaugs stipro dzērieni kontrabanda. Un tad vēl cilvēki vairāk piestaigās uz visādām "točkām". Ja nepietiks naudas legālajam alkoholam, ies un pirks tur, kur būs lētāk.


Foto - Einārs Binders