10.03.2015 15:24

Vandaļi atkal izposta vēsturisko skatu vietu "Ķeizarskats" Siguldā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vandaļi atkal izposta vēsturisko skatu vietu "Ķeizarskats" Siguldā Dabas aizsardzības pārvalde

Viena no skaistākajām un apmeklētāju iecienītākajām skatu vietām Gaujas nacionālajā parkā Siguldā – "Ķeizarskats" – aizvadītās nedēļas nogalē atkal cietusi no apmeklētāju vandalisma, lai gan kopš iepriekš pastrādātajiem vanadaļu nedarbiem pagājuši vien pāris mēnešu.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Dabas aizsardzības pārvaldē, šoreiz skatu vietā, kur izvietota sēnītes formā būvētā nojume, mehāniski lauzta un bojāta infrastruktūra – atkritumu kastei nolauzts vāks un salauzts barjeras stabs, bojāta panorāmas skata informācija.

"Šī objekta bojāšana ir ne tikai materiāls zaudējums, bet arī morāls, jo "Ķeizarskats" izsenis ir tūristu vidū ļoti iecienīta un vēsturiski nozīmīga vieta. Ar to saistās būtiski notikumi arī Siguldas pilsētas dzīvē. No "Ķeizarskata" ikvienā gadalaikā skatāma gleznaina Gaujas nacionālā parka ainava. Ar nožēlu jāatzīst, ka mūsu vidū joprojām ir ļaudis, kam nerūp šīs vērtības. Turklāt īsā laikā periodā šis objekts piedzīvojis atkārtotu postažu," sacīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

Dabas aizsardzības pārvaldē norāda, ka, tā kā tuvojas aktīvā tūrisma sezona, bojātā infrastruktūra tuvākajā laikā tiks atjaunota. Tomēr speciālisti aplēsuši, ka vandalisma radītie zaudējumi mērāmi vairākos simtos eiro.

Vienlaikus iestāde aicina atsaukties ikvienu, kam varētu būt kāda informācija par posta darbiem "Ķeizarskatā", zvanot uz Dabas aizsardzības pārvaldi pa tālruni 67509545, lai nodarījums videi un sabiedrībai nepaliktu nesodīts.

Kā zināms, pagājušā gada rudenī skatu vietā esošais infrastruktūras objekts – sēnītes formā būvētā nojume – tika dedzināta un nogrūsta gravā. Taču aptuveni divu mēnešu laikā vēsturisko tūrisma infrastruktūras objektu izdevās atjaunot, pateicoties bijušā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Romāna Naudiņa pūliņiem un Latvijas kūdras ražotāju asociācijas ziedotajiem 1500 eiro.

Iepriekš:

Siguldas Ķeizarskatā atklāj atjaunoto sēnīti

Naudiņš sola, ka izpostītais vides objekts Sēnīte Siguldas Ķeizarskatā tiks atjaunots

Izpostīta vēsturiskā skatu vieta Siguldā

Izdemolēti vides gaismas objekti Siguldas Maija parkā; lūdz atsaukties aculieciniekus