03.03.2015 07:45

Klusums – un tad trīs bojāgājušie

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Klusums – un tad trīs bojāgājušie arhīvs

Saulkrastu vārds kriminālhronikās parādās ļoti reti, taču pagājušajā nedēļā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Saulkrastos pie Ķīšupes atrasts miris 42 gadus vecs vīrietis un 70 gadus veca sieviete.

Līķiem konstatētas ārēji redzamas durtas vai grieztas brūces. Policijai ir aizdomas par slepkavību, taču precīzi nāves iemesli tiks skaidroti ekspertīzē un sāktajā kriminālprocesā.

Dienu vēlāk Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma informāciju par Pēterupē slīkstošu cilvēku. Kad glābēji savu bija paveikuši, mediķi konstatēja vīrieša nāvi.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis: "Pērn, runājot par lielākiem vai mazākiem likumpārkāpumiem, policijas atskaite bija ļoti īsa, tāpēc jo nepatīkamāk gan mani, gan Saulkrastu iedzīvotājus pārsteidza nesenie traģiskie notikumi ar trim bojāgājušajiem. Varu tikai piebilst, ka tīri cilvēciski pārdzīvoju notikušo un izsaku līdzjūtību piederīgajiem. Tas, ko varam darīt no pašvaldības puses, ir, ka piederīgajiem neatteiksim palīdzību viņu apglabāšanai, ja bojāgājušie izrādīsies tādi, kam bija vajadzīga sociālā palīdzība.

Savukārt, runājot par kārtības uzturēšanu novadā, jau pērn spērām soļus pašvaldības policijas stiprināšanai. Tagad šie dienesti patrulē gan ar auto, gan ejot kājām. Uzmanība tiek pievērsta arī dārzkopības kolonijām, kuras pašvaldības policija apseko gan dienā, gan arī nakts laikā."

Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu policijas iecirkņa priekšniece Irina Burdiļova: "Tas, kas nesen gadījās Saulkrastu novadā, kad salīdzinoši īsā laika posmā bojā gāja trīs cilvēki – divi mājas ugunsgrēkā un viens noslīka Pēterupē –, varēja gadīties jebkurā Pierīgas novadā un jebkurā apdzīvotā vietā. Taču, ja runājam par Saulkrastiem, tas nozīmē tikai vienu, ka visi šejienes iedzīvotāji nebūt nav ideāli. Kāpēc tā notika? Acīmredzot ir kaut kāda apstākļu sakritība.

Runājot par degošajā mājā atrastajiem cilvēkiem, jāteic, ka viņi abi ne vienu reizi vien ir nonākuši policijas uzmanības lokā. Un nevienam nebūs pārsteigums, ja teikšu, ka lielākajā daļā gadījumu tas notika saistībā ar alkoholisko dzērienu lietošanu. Taču es negribētu apgalvot, ka šie notikumi atstās neizdzēšamas pēdas novada policijas fiksētajā vēsturē un kaut kādā veidā apzīmogos Saulkrastus kā kriminogēnu vidi."

Saulkrastu pašvaldības policijas priekšnieks Inārs Zaharāns: "Es pats Saulkrastos strādāju otro gadu un zinu, ka viena no tām vietām mūsu valstī, kur likumpārkāpumu skaits pērn būtiski samazinājās, ir tieši mūsu novads. Man šķiet, ka tas ir arī mūsu – pašvaldības policijas – klātbūtnes nopelns. Mēs esam visur, kur novadā tas ir nepieciešams: gan uz ielām, gan dārzkopības kolonijās, gan pie skolām. Diemžēl gadās arī neparedzētas lietas, ar kurām tagad skaidrībā jātiek kriminālpolicistiem.

Mēs darīsim savu darbu tikpat godprātīgi kā līdz šim. Jau iepriekš vismaz 90 procentos gadījumu notikumu vietā ieradās pašvaldības policija, un tā būs arī turpmāk. Skaidrs, ka notikušais kriminālnoziegums nav Saulkrastu ikdiena."

Iepriekš:

Saulkrastos Pēterupē noslīcis vīrietis

Ugunsgrēkā Saulkrastos trešdien gājuši bojā divi cilvēki

Policijai aizdomas par dubultslepkavību un tās pēdu slēpšanu, izraisot ugunsgrēku Saulkrastos