01.03.2015 17:44

Aptauja Mārupē: Kā vērtējat projektu "Rail Baltica"?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Mārupē: Kā vērtējat projektu "Rail Baltica"? Einārs Binders

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā. Sestdien, 7. martā, Mārupes kultūras namā notiks šā projekta būvniecības ietekmes uz vidi novērtējuma sabiedriskā apspriešana. Jautājām iedzīvotājiem, kā viņi vērtē ātrgaitas vilciena dzelzceļa līnijas izbūvi.

 

Diāna, auklē bērniņu:
Esmu no Olaines novada, taču šis dzelzceļa līnijas projekts šķērsos arī mūsu novadu. Mājaslapā ir pieejama informācija, un būs arī iedzīvotāju apspriešana. Personīgi mūs tā neskars, jo būs aptuveni 3 km attālumā no dzīvesvietas. Domāju, ka valsts attīstībai "Rail Baltica" projekts ir vajadzīgs.
Ingūna, logopēde:
Es personīgi uzskatu, ka tomēr nevajag. Jaunmārupe ir jauka vieta, te ir skaista daba, klusums un miers. Ja privātmājām pēkšņi cauri ies ātrgaitas vilciena dzelzceļa līnija, tas skars ļoti daudzus cilvēkus, un domāju, ka te dzīvošanas vairs nebūs. Varbūt šo līniju var novirzīt cauri mazāk apdzīvotām vietām.
Rolands, automehāniķis:
Personīgi mani tas neskars, jo dzīvoju pie Tīraines. No valsts viedokļa skatoties, domāju, ka šādu projektu vajag.
Kaspars, loģistikas speciālists:
Esmu viennozīmīgi par šo projektu. Mans darbs ir saistīts ar loģistiku, tāpēc zinu, ka tas, kā Klaipēdā strādā brīvā ekonomiskā zona, kas saistīta ar "Rail Baltica" projektu, viņiem ir tikai ieguvums. Ja runāju personīgi, tad man jau tagad gar mājām iet dzelzceļa līnija. Ja ātrgaitas vilciens ies pa tuneli, kur vēl labāk! Lai kaut ko attīstītu, ar kaut ko ir arī jāsamierinās.


Foto - Einārs Binders

Kaspars, loģistikas speciālists

Esmu viennozīmīgi par šo projektu. Mans darbs ir saistīts ar loģistiku, tāpēc zinu, ka tas, kā Klaipēdā strādā brīvā ekonomiskā zona, kas saistīta ar "Rail Baltica” projektu, viņiem ir tikai ieguvums. Ja runāju personīgi, tad man jau tagad gar mājām iet dzelzceļa līnija. Ja ātrgaitas vilciens ies pa tuneli, kur vēl labāk! Lai kaut ko attīstītu, ar kaut ko ir arī jāsamierinās.