27.02.2015 17:42

Tapusi satelītkarte, kurā var aplūkot, kā tieši "Rail Baltica" sliežu ceļi šķersos Latviju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nu jau nedēļu intensīvi norit modernās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" sabiedriskās apspriešanas, un, ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi par šo projektu, papildus izveidota satelītkarte, kurā var iepazīt "Rail Baltica" plānoto trases novietojumu un "izbraukt" šo maršrutu Latvijā.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja pilnsabiedrībā "RB Latvija", pašlaik sabiedriskās apspriešanas gaitā iedzīvotāji vislielāko interesi izrāda par kartēm un trases ietekmi uz īpašumiem, tāpēc tapusi satelītkarte, kura izveidota uz "Google Maps" pamata. Ar karti var iepazīties šeit.

Vienlaikus piedāvātie "Rail Baltica" trašu varianti konkrēto novadu kartogrāfiskajos materiālos pieejami arī vortālā railbaltica.info. Tie atrodami sadaļā "Informācija/Ietekmes uz vidi novērtējums".

Visus sev interesējošos jautājumus var uzdot, zvanot pa informatīvo tālruni 27577344. Zvanot darba dienās no plkst. 9 līdz plkst. 18, varēsiet uzzināt, kur meklēt sev interesējošo informāciju par "Rail Baltica" trases izpētes gaitu.

Tāpat 6. un 13. martā no plkst. 10 līdz plkst. 12. telefonkonsultācijas sniegs arī pilnsabiedrības "RB Latvija" izpētes grupas vadītājs Arnis Skrastiņš un "RB Latvija" telpiskās plānošanas eksperts Neils Balgalis. Tieši viņi visdetalizētāk spēs izstāstīt par jaunbūvējamā Eiropas sliežu platuma projekta "Rail Baltica" trases izpētes gaitu.

Jāatgādina, ka ar informāciju par "Rail Baltica" var iepazīties novadu pašvaldībās, kā arī tīmekļa vietnēs www.sam.gov.lv, www.railbaltica.info, www.vpvb.gov.lv/ivn kā arī pašvaldību tīmekļa vietnēs. Tāpat joprojām sev interesējošos jautājumus varat atrast un uzdot arī internetā railbaltica.info sadaļā "Jautājumi un atbildes".

Portāls "Apriņķis.lv" vērš iedzīvotāju uzmanību uz to, ka pašlaik par modernās dzelzceļa līnijas novietojumu Latvijā tiek runāts pirmoreiz. Tieši šobrīd, kad notiek izšķiršanās par labāko trases novietojumu, ir iespējams tā maršrutā kaut ko mainīt, ja vien jūsu īpašums atrodas "Rail Baltica" trases izbūvei atvēlētajā 300 metru koridorā. Esiet aktīvi un interesējieties par to, jo, pabīdot trasi šurp vai turp, varēsiet panākt sev labāko risinājumu.