12.05.2012 10:36

Jaunmārupē atstāj vēstījumu nākotnes paaudzēm

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupē atstāj vēstījumu nākotnes paaudzēm Krišjānis Grantiņš

Piektdien, 11.maijā, neraugoties uz tumšajiem lietus mākoņiem, priecīgās un gaišās noskaņās notika simboliska Jaunmārupes sākumskolas piebūves pamatakmens iemūrēšanas ceremonija.

Jaunajā piebūvē nākotnē atradīsies divas bērnudārza grupiņas, kas pavērs iespēju apmeklēt bērnudārzu vēl 48 novada bērniem. Tajās apgūt zināšanas un sagatavoties skolai varēs piecus līdz sešus gadus veci bērni. Katrā grupiņā paredzēta rotaļu istaba, guļamistaba, garderobe un sanitārais mezgls, kā arī iespēja izmantot jau esošās pirmsskolas telpas un tehnisko nodrošinājumu.

Plānots uzbūvēt divas saliekamas konstrukcijas koka karkasa ēkas, katru 150 kvadrātmetru platībā. Vienas grupas ēka izmaksā 40 tūkstoši latu, savukārt, lai izbūvētu abas piebūves, veiktu ārējo un iekšējo apdari, kā arī nodrošinātu komunikācijas pakalpojumus un citas nepieciešamas lietas, kopējās izmaksas sasniegs aptuveni 300 tūkstošus latu.

"Mārupe ir viena no Pierīgas pašvaldībām, kurām novada dzimstības rādītāji joprojām ir augsti. Lepojamies, ka mums ir jaunās ģimenes ar daudziem bērniņiem. Līdz ar to mums pastāvīgi pieaug vajadzība pēc bērnu vietām bērnudārzos," stāsta domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiķe. Tieši šādu apsvērumu vadīta, novada dome atgriezusies pie jautājuma par pašvaldības izglītības iestāžu kapacitātes palielināšanu, pieņemot lēmumu par piebūves būvniecību bērnudārza vajadzībām.

"Tam ir arī tālāk ejoša doma- ja valstī pieņems lēmumu, ka skolas gaitas uzsāk jau no sešu gadu vecuma, tad būsim gatavi pārmaiņām, jo mums jau ir sagatavota telpa, kur mācīties," atklāj L. Kadiķe un stāsta, ka šādas koka karkasa ēkas iespējams uzbūvēt operatīvi.

"Mēģinām un vērojam, cik ātri tā taps. Būvnieki solījuši darbus pabeigt 1. augustā, tātad jau augustā vidū te varēs mācīties bērni." L. Kadiķe pauž, ja ēkas piebūves sevi attaisnos, nākotnē plānots būvēt vēl šāda tipa bērnudārzu grupas, īpaši intensīvi apbūvētajos novada rajonos. "Bērnudārzam jābūt maksimāli tuvāk dzīves vietai."

Jaunās bērnudārza ēkas pamatos tika atstāts vēstījuma kapsula, kurā ievietots īpašs vēstījums, kurā pausti laba vēlējumi un divi 2012. gada 11. maija avīžu numuri - "Mārupes vēstis" un "Neatkarīgās Rīta Avīzes" eksemplāri, kā arī latu monētas. Piemēram, L. Kadiķe ievietoja viena lata monētu ar sirds attēlu.

Atklātā iepirkumu konkursā uzvarējusi un darbus veiks SIA "Tivo Nord".