31.01.2015 17:22

Daugavas lejteces pašvaldības pošas uz "Balttour 2015"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Juris Žilko (no labās): Daugavas lejteces reģiona novada tūrisma speciālistu piedāvājums ir domāts gan Latvijas ceļotājiem, gan ārzemju tūristiem, jo sava loma ir arī Rīgas tuvumam, kas ir galvenais ārzemnieku piesaistes enkurs. Juris Žilko (no labās): Daugavas lejteces reģiona novada tūrisma speciālistu piedāvājums ir domāts gan Latvijas ceļotājiem, gan ārzemju tūristiem, jo sava loma ir arī Rīgas tuvumam, kas ir galvenais ārzemnieku piesaistes enkurs. Alise Patmalniece

Jau drīzumā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies Baltijā lielākā tūrisma izstāde "Balttour 2015" un tematiskajā hallē "Apceļo Latviju!" būs sastopami arī Pierīgas tūrisma nozares profesionāļi.

Daugavas lejteces reģiona Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra direktora pienākumu izpildītājs Juris Žilko atgādina, ka pagājušajā vasarā sešas pašvaldības – Baldone, Ikšķile, Ķekava, Salaspils, Stopiņi un Ogre – kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi noslēdza līgumu kopīga Daugavas lejteces tūrisma tēla attīstīšanai. Ir pagājis pusgads, un "sešinieks" kopīgā stendā piedalīsies tūrisma izstādē "Balttour 2015".

"Šogad Daugavas lejteces novadu stends būs lielāks nekā iepriekš. Tas tiks izveidots kā slēgts labirints, kuru gida pavadībā izstaigājot, būs iespēja iepazīties ar reģiona izcilākajām vietām. Mūsu novadus vieno likteņupes Daugavas un Rīgas tiešs tuvums. Taču, piemēram, Ķekavas novada magnēts ir izcili laivošanas maršruti pa Misu un Daugavu. Jau drīzumā īpaša uzmanība tiks pievērsta Nāves salai, jo apritēs 100 gadu kopš Pirmā pasaules kara laika kaujām. Salaspilī tas ir Nacionālais botāniskais dārzs un Doles sala ar muzeju, Stopiņos – Līgo parks un ekotomātu audzēšana Getliņos, Ikšķilē Svētā Meinarda sala, Ogrē – Zilie kalni ar skatu torni, bet Baldonē – slēpošanas iespējas. Esam izstrādājuši un regulāri atjaunojam kopīgu tūrisma karti ar visiem interesantākajiem objektiem un tūrisma maršrutu aprakstiem," teic J. Žilko.

Viņš pats tūrisma nozarē darbojas piecus gadus, bet izstādē "Balttour" būs sastopams jau ceturto reizi. "Šis gads mūsu novadu tūrisma iespēju reklamēšanā uzskatāms par kvalitatīvu lēcienu." Savukārt piedalīšanos izstādē un tās "sauso atlikumu", viņaprāt, var mērīt izdalīto reklāmas materiālu vienībās. "Izstādi parasti apmeklē 25–27 tūkstoši interesentu, lai gan šogad tiekot plānots apmeklētāju skaita pieaugums. Interesenti paņem līdzi trīs četrus tūkstošus vienību uzziņas materiālu par Ķekavas novadu. Ceru, ka lielākā daļa no viņiem tos ir paņēmuši patiesas intereses vadīti," bilst Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra pārstāvis.

Savukārt Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītāja Ināra Rumbina, apliecinot piederību "sešiniekam", uzsver, ka ir vērts atgādināt arī pašiem par sevi. Viņa sola Daugavas lejteces novadu kopīgajā stendā parādīt, piemēram, Ķekavas un Katlakalna baznīcas maketus, kas savulaik tika izveidoti, lai cilvēkiem ar redzes traucējumiem rastos priekšstats par šīm arhitekta Kristofa Hāberlanda celtnēm. Turklāt, kā teic I. Rumbina, tā esot iespēja popularizēt arī savu muzeju, kurā var aplūkot, piemēram, novadnieka mākslinieka karikatūrista Edgara Ozoliņa un citu karikatūristu darbus.