14.01.2015 11:46

Saulkrastu stacijas rekonstrukciju varētu pabeigt mēneša laikā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu stacijas rekonstrukciju varētu pabeigt mēneša laikā www.ldz.lv

Šobrīd Saulkrastu dzelzceļa stacijā rit pēdējie remontdarbi, un atjaunotā, un labiekārtotā stacijas ēka pasažieriem būs pieejama jau pēc mēneša, portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvis Māris Ozols.

"Šobrīd Saulkrastu dzelzceļa stacijas rekonstrukcija ir noslēguma fāzē, tiek pabeigti esošie remontdarbi. Plānots, ka stacijas ēka apmeklētājiem būs pieejama jau pēc mēneša," sacīja M. Ozols.

Lai gan VAS "Latvijas dzelzceļš" bija plānojis visus darbus pabeigt jau pērnā gada nogalē, ēkas atjaunošanu un remontdarbus aizkavēja neparedzēti apstākļi.

"Darbi aizkavējās, jo, noņemot grīdas pārsegumu, atklājās, ka tai ir nepieciešama ļoti nopietna atjaunošana. Tāpat Saulkrastu dome bija lūgusi ierīkot ēkā apkuri, kas sākotnēji nebija plānots," teica VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvis.

Saulkrastu dzelzceļa stacijas rekonstrukcija tika sākta pērn vasaras vidū. Rekonstrukcijas ietvaros tiek atjaunota vēsturiskās stacijas fasāde, renovēta uzgaidāmā zāle, kā arī izbūvētas jaunas labierīcības, kas būs pieejamas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Dzelzceļa stacijas rekonstrukcijas izmaksas sedz VAS "Latvijas dzelzceļš".

Pirmā Saulkrastu stacijas ēka uzbūvēta 1935. gadā, bet pašreizējā – 1952. gadā, kad atjaunoja arī vilcienu kustību līdz Saulkrastiem (kara postījumu dēļ no 1944. gada satiksme līdz šai pieturai bija slēgta, bet pati stacijas ēka – uzspridzināta). 1958. gadā no Rīgas uz Saulkrastiem sāka kursēt elektrovilcieni.